Сухополов’янська громада  вчергове закликає мешканців та гостей громади відмовитися від пластикової атрибутики на кладовищах у поминальні дні. Штучні квіти на кладовищах – значний удар по довкіллю. Ці вироби починають шкодити екології вже з етапу виготовлення сировини для них, адже для цього використовують нафтопродукти. А при спалюванні штучних квітів виділяються численні токсичні речовини, зокрема діоксини. Пам’ятаймо, що купуючи пластмасові квіти і вінки, ми загрожуємо здоров’ю та життю ближніх. Терміни розкладання пластику становлять від 100 до 500 років. А це означає, що  штучні квіти будуть розкладатися довше, ніж тривалість життя людини. Навіть пластикові пляшки становлять меншу біду, оскільки можуть піддаватися переробці. А ось штучні квіти – ні.

Набагато краще виглядають кущики живих квітів, які з любов’ю власноруч висаджені  в ґрунт, газонна трава, сухоцвіти та свічки. Давайте згадувати рідних добрими справами та турбуватися про пам’ять померлих не на шкоду здоров’я живим.

       Щиро просимо не використовувати штучні квіти, вінки, корзини та інші ритуальні товари, виготовлені із пластику, на кладовищах Сухополов’янської громади.

Фото без описуФото без опису