Наближаються Великдень і поминальні дні. За усталеною традицією мешканці громади будуть віддавати шану померлим близьким і родичам, відвідуючи їх могили. Однак через масове принесення на кладовища пластикових квітів та вінків відбувається тотальне забруднення навколишнього середовища. Адже після першого ж дощу та яскравих сонячних променів пластикові квіти втратять свою привабливість і відправляться на смітник або ще гірше – спалювання на тих же кладовищах

      Сухополов’янська громада  закликає громадян відмовитись від використання пластикових квітів, кошиків та вінків, в яких немає жодної символічності. Вицвілі, пошарпані вітром пластикові квіти та вінки, засохла трава, бур’яни, зарослі – усе це громадиться у величезні купи сміття, які забруднюють територію кладовищ.

      Сьогодні немає жодної необхідності віддавати гроші за квіти із пластику, адже  є  багато невибагливих до погодних умов, красивих багаторічних рослин, які можна посадити на могилах. Набагато краще виглядають кущики живих квітів, які з любов’ю власноруч висаджені  в ґрунт, газонна трава, сухоцвіти та свічки. Давайте згадувати рідних добрими справами та турбуватися про пам’ять померлих не на шкоду здоров’я живим.

Фото без описуФото без опису