ЗВЕРНЕННЯ РЯТУВАЛЬНИКІВ ДСНС ТА ОСВІТЯН ДО БАТЬКІВ

Щорічно на Чернігівщині виникає значна кількість надзвичайних подій за участю дітей, внаслідок яких вони, на жаль, гинуть або одержують травми.

Особливо загострюється ситуація у весняно-літній період, коли діти більше часу проводять на вулиці чи вдома без належного нагляду дорослих і в пошуках розваг часто вигадують небезпечні ігри з вогнем, газовими, електричними приладами, вибухонебезпечними предметами. Також причинами трагедій часто стає порушення заходів безпеки на дорогах і водоймах.

Так, у райцентрі Прилуки в одній з квартир житлового будинку внаслідок пустощів з вогнем 2-річного хлопчика виникла пожежа. Скориставшись безконтрольністю дорослих, дитина вигадала небезпечні ігри з сірниками. У місті Бахмач з аналогічних обставин сталося загоряння в господарчій будівлі. Причиною цього послужили саме небезпечні ігри з вогнем 8-річного племінника господаря. Лише за щасливим збігом обставин діти в обох випадках не постраждали.

У річці Сейм у межах міста Батурин Ніжинського району потонула 7-річна дитина. Інший нещасний випадок трапився на річці Десна в Новгород-Сіверському районі. Там потонуло двоє дівчат, 2008 року народження.

Це вказує на те, що підростаючому поколінню необхідно роз’яснювати, до яких наслідків призводить недотримання заходів безпеки та як потрібно поводити себе, щоб уникнути лиха.  

Шановні батьки!

Головне управління ДСНС України у Чернігівській області та Управління освіти і науки облдержадміністрації звертаються до Вас з наполегливим проханням не залишати дітей без відповідного нагляду та постійно контролювати їхні розваги. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки та періодично роз`яснюйте правила поводження з вогнем, на водоймах, під час користування пічним опаленням, електричними та газовими приладами, вибухонебезпечними предметами тощо. Обов’язково розкажіть дітям, що в разі виникнення екстреної ситуації необхідно терміново повідомити про це дорослих та Службу порятунку за номером "101"!

Фото без опису