Непоправною для нашої держави є  втрата кожного українського воїна.  Незламний Український народ  сплачує  надвисоку ціну  за право жити у вільній і  незалежній  державі. Кожна з територіальних громад України у протистоянні наджорстокому російському агресору під час широкомасштабного вторгнення рф на територію  нашої держави має своїх янголів-охоронців – загиблих Героїв, вшанування   пам’яті  про яких  є  нашим спільним обов’язком.  

   Сьогодні, 04 червня 2024 року, у річницю загибелі Героя, біля приміщення Білорічицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с. Білорічиця  (Білорічицький  старостинський округ)  відбулося урочисте  відкриття меморіальної дошки на честь односельця, мужнього  воїна, справжнього патріота, молодшого сержанта, старшого навідника 3 відділення 2 взводу  1 механізованої роти 1 механізованого батальйону в/ч А4773 Збройних Сил України,  захисника  с.Білорічиця  Сухополов’янської громади Жуйкова Павла Анатолійовича, який загинув  04 червня 2023 року  під час виконання обов’язків біля населеного пункту Рівнопіль  Донецької області.

         Вшанування  та увіковічнення пам'яті Героя  відбулося за участі  сільського голови Дениса Росовського, старости Білорічицького старостинського округу  Валерія Коваленка,  посадовців сільської ради,  керівників установ та організацій, педагогічного та учнівського  колективів школи, рідних, друзів та побратимів.

Очільник Сухополов’янської територіальної громади Денис Росовський  зазначив, що у ці надзвичайно складні дні випробувань для нашої держави  та українського народу на витривалість, усвідомлюємо  надвисоку ціну  територіальної цілісності  України – незліченну кількість відданих життів  захисників і захисниць України, які, ризикуючи собою, демонструючи   відчайдушну згуртованість, готовність давати гідну  відсіч  ворогу, щодня наближають перемогу над російським агресором. Висловив щирі слова  співчуття  рідним  Героя, подякувавши за  справжнього та гідного сина України. Наголосив, що Сухополов’янська громада  постійно  підтримувала і буде надалі підтримувати родини  загиблих Героїв громади.

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Павла Жуйкова  та  загиблих Героїв  під час  російсько-української війни, після чого у знак шани і вдячності усі  присутні мали змогу покласти квіти до його  меморіальної дошки.

Жуйков Павло Анатолійович народився 04 вересня 1981 року в селі Слобода-Бешкиль Ісетського району Тюменської області (рф). У 1983 році переїхав жити в Україну. З 1989 року   по 1998 рік навчався в Сомівській середній школі І-ІІІ ст. Зачепилівського  району Харківської області. З 1999 року по 2003 рік  проживав на території  Удмуртської Республіки (рф).  З 2001  року по 2003 рік проходив строкову службу  в  м.Подольськ  Московської області (отримав звання молодший сержант).

У 2003 році переїхав на постійне місце проживання в Україну. Саме тут зустрів свою майбутню дружину Оксану, у 2007 році народився син Дмитро. З 2003 року по 2015  рік  працював у ТОВ «КрокУкрЗалізБуд». З 2015 року по 2016 року перебував в АТО. У 23 січня 2023 року був  мобілізований до ЗСУ. Мав позивний «Фігаро». На жаль, 04 червня 2023 року  біля населеного пункту Рівнопіль  Донецької області  перестало битися серце нашого Героя… Нагороджений медаллю «За участь  в антитерористичній операції». Непоправна втрата не лише для рідних та нашої громади, а й усієї України.

             Висловлюємо слова вдячності за співпрацю та  фінансову допомогу  у  виготовленні меморіальної дошки  нашого Героя керівнику ФГ «Волошин»  Валерію Придатко.

   Дякуємо кожному та кожній за єдність, віру, силу духу, відданість та патріотизм, який тримає нашу Батьківщину! Доземний уклін та шана кожному, хто поклав своє життя за свободу і любов до рідної землі. Ніколи не пробачимо ворогу жодне втрачене життя! Пам’ятаймо про них! Вічна пам’ять Герою, захиснику України!

    ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису