Сухополов’янська громада продовжує  продуктивну співпрацю з проєктом «ГОВЕРЛА».  23 липня 2024 року Директор Офісу демократії та врядування USAID Енн Хоппер передала подрібнювачі деревини громадам по всій Україні, щоб допомогти підготувати дрова для використання як палива для обігріву взимку. Голови п'яти громад Чернігівської та Полтавської областей отримали обладнання. Директор Офісу демократії та врядування USAID Енн Хоппер, зазначила: «Ця підтримка є не лише інвестицією в безпеку та захист українських громадян, але й інвестицією в сильні місцеві органи влади України, що дозволяє місцевим обраним посадовцям надавати послуги, необхідні їхнім громадам, та зміцнювати довіру між членами громади та тими, хто ними керує, незважаючи на виклики війни Росії».

Очільник Сухополов’янської громади  Денис Росовський теж взяв участь  у церемонії передачі дробарок деревини та у  круглому столі з керівництвом Місії USAID (Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), який впроваджується компанією DAI Global LLC (DAI), який відбувся в м.Київ.

У рамках заходів з надзвичайного реагування HOVERLA доставила  дробарки деревини громадам-партнеркам, зокрема Сухополов’янська громада отримала три дробарки загальною вартістю близько 1,5 млн. грн. Дробарки деревини стають все більш важливими для заготівлі дров до опалення в зимові місяці, особливо коли росія продовжує атакувати енергетичну інфраструктуру. Ці машини не лише забезпечують надійне джерело палива для громад, але й пропонують значні екологічні та економічні переваги. Зменшуючи об'єм деревних відходів, дробарки спрощують управління ними, полегшуючи транспортування та знижуючи витрати на утилізацію. Крім того, ці дробарки підтримують перехід України до відновлюваних джерел енергії, зменшуючи залежність від імпортного палива.  

Завдяки  наданій підтримці  зможемо більш ефективно використовувати деревину для опалення закладів освіти, культури, охорони здоров’я, адміністративних будівель старостинських округів, приміщення яких  опалюються дровами та палетами. 

Після передачі дробарок Директор Місії та голови громад взяли участь  у круглому столі, присвяченому обговоренню викликів та можливостей для розвитку громад у воєнний час та  подальшій підтримці громад проєктом HOVERLA.

Висловлюємо вдячність організаторам заходу  за дієву, важливу підтримку та допомогу громаді. Сподіваємося  на подальшу  плідну співпрацю.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА став можливим завдяки щирій підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису