В Інтернеті шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «грошової допомоги». Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток і паролі нібито для «зарахування грошей».

19 серпня до поліції звернувся 40-річний мешканець Ладанської громади із повідомленням, що з його банківського рахунку зникло більше 130 тисяч гривень.

Чоловік розповів поліцейським, що в месенджері «Вайбер» незнайомець надіслав йому посилання про оформлення грошової допомоги від держави у розмірі 9 700 гривень. Для отримання коштів потерпілий перейшов за цим посиланням та увів номер мобільного телефону та пароль від Інтернет-банкінгу. Пізніше йому зателефонував невідомий та представивсь співробітником служби безпеки банку. Співрозмовник почав запевняти чоловіка, що шахраї намагаються викрасти гроші з його банківського рахунку. Щоб захистити свої рахунки «банківський працівник» переконав заявника перерахувати заощадження на інший вказаний ним рахунок та продиктувати коди, які йому надійшли в смс-повідомлення. Після виконання цих умов з його кредитного та основного рахунку зникли гроші.

Правоохоронці розшукують причетних до шахрайських дій у рамках розпочатого кримінального провадження.

 

Фото без опису