Оперативники Прилуцького райвідділу поліції викрили 35-річного місцевого мешканця, який ошукував громадян на продажі автомобільних шин. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі. 

Віднедавна до поліції надійшло кілька повідомлень від громадян з різних областей України про те, що вони постраждали внаслідок шахрайських дій при спробі купити шини до автомобілів.

В усіх випадках потерпілі погодилися на умову продавця про попередню оплату у сумі 4000 гривень. Клієнти перераховували гроші на банківську картку незнайомця, але так і не отримали обіцяного «товару».

Співробітники кримінальної поліції провели низку розшукових заходів за вказаними фактами та встановили особу недобросовісного «продавця». Зловмисником виявився мешканець Прилуцького району. В ході проведення санкціонованого обшуку в оселі зловмисника виявили та вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, сім-картки та банківські картки.

Поліція встановила, що чоловік створив оголошення на популярній платформі безкоштовних оголошень, де розмістив інформацію про продаж шин до автомобілів. Насправді пропоновані комплектуючі не існували, а продавець після отримання оплати від клієнтів припиняв реагувати на їхні запити.

Нині поліцейські з’ясовують всі обставини злочинів та особи громадян по всій Україні, які постраждали від шахрайських дій зловмисника.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розслідує провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Фото без описуФото без опису