Кожного дня  війни  з російським агресором Україна платить надто дорогу ціну за свою свободу та незалежність – життям  її найкращих доньок та синів. 11 вересня 2024 року в Чернігівській обласній військовій адміністрації відбувся захід  по вшануванню світлої  пам’яті наших Героїв, які боролися і загинули за незалежність України. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі державні нагороди вручено (посмертно)  рідним 49 військовослужбовців Героїв з Чернігівщини, зокрема трьом  з Сухополов’янської громади. Начальник ОВА В’ячеслав Чаус у своєму зверненні  до родин зазначив: «Такі зустрічі, на жаль, часті. Бо російський терорист вбиває і нищить все українське. Але за нами правда і Перемога. Кожен на своєму місці має її наближати, аби знищити ворога і будь-яке його бажання знову на нас напасти. Втрата близького – жахлива трагедія. Вибачте, що не вберегли!»

         В’ячеслав Чаус передав нагороди разом із заступником командира полку НГУ в/ч 3082, підполковником Миколою Василенком, заступником начальника ОТЦК та СП, підполковником Олександром Мироненком, єпископом Чернігівським і Ніжинським ПЦУ Антонієм та військовим капеланом, отцем Максимом.

        Указами Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено КУДАША Максима Сергійовича – солдата з с.Колісники Колісниківського старостинського округу ( нагороду отримала мати Кудаш Тетяна Василівна), ЛОЗОВОГО Сергія Миколайовича – старшого солдата з с.Дідівці Дідовецького старостинського округу (нагороду отримала дружина Лозова Олена Валентинівна), медаллю «За військову службу Україні» (посмертно) нагороджено ГУЛАКА Анатолія Михайловича – старшого солдата з с.Заїзд Заїздського старостинського округу (нагороду отримав батько Гулак Михайло Іванович).

        Не пробачимо ворогу жодне втрачене життя! Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях,  думках,  молитвах…

Фото та  матеріали Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису