Поліцейські закликають громадян під час купівлі-продажу товарів не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

12 вересня до поліції надійшло повідомлення від 39-річного мешканця Ладанської громади. Чоловік розповів поліцейським, що в Інтернеті він розмістив оголошення про продаж одягу. Одразу ж через один із месенджерів з ним зв’язавсь потенційний покупець, який виявив бажання придбати товар. Обговоривши всі умови купівлю-продажу товару, на телефон чоловіка надійшло фішингове посиланням, нібито для зарахування грошей на карту. Перейшовши за посиланням, заявнику запропонували ввести реквізити та секретні дані його картки. Потерпілий виконав ці умови, після чого з його рахунку зникло 4 тисячі гривень.

Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. У результаті чого шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Фото без опису