Протягом місяця в рамках «Місячника дорожнього руху» співробітники ювенальної превенції спільно з поліцейськими служби освітньої безпеки провели з учнями навчальних закладів Прилуцького району тематичні заняття з вивчення правил дорожнього руху.

Одним з головних чинників, які можуть допомогти у запобіганні дорожніх пригод, є освіта дітей щодо правил дорожнього руху. Правильні знання та навички, отримані у ранньому віці, можуть значно знизити ризик потрапляння дітей у небезпечні ситуації на дорозі. Тому проведення подібних занять є надзвичайно важливою складовою процесу формування безпечної поведінки на дорозі.

Під час заходів поліцейські пояснили дітям правила переходу дороги, використання пішохідних переходів та тротуарів, уникання ходіння по проїзній частині.

Окремо правоохоронці звернули увагу на заходи безпеки, яких потрібно дотримуватися у темну пору доби. Поліцейські наголосили, що в темряві потрібно себе виділити, аби водій транспорту міг завчасно помітити пішохода. А для цього є спеціальні світлоповертаючи елементи (флікери).

Також діти мали можливість посидіти у салоні службової автівки, скористатись спецсигналами та увімкнути проблискові маячки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

.