Співробітники сектору ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції спільно з представниками Червоного Хреста України роздали юним учасникам дорожнього руху світловідбивні стрічки та підвіски. Використання цих предметів суттєво підвищує помітність пішохода у темряві чи в сутінках, а відтак робить рух набагато безпечнішим.

Спілкуючись з юними перехожими на вулицях Прилук, поліцейські розповіли їм про особливості безпечного пересування у темну пору доби. Зокрема, вони пояснили, наскільки важливо забезпечити свою помітність на дорозі, та як це робити завдяки використанню світловідбивних елементів (флікерів).

Ювенальні поліцейські навели разючі приклади, наскільки флікер змінює помітність пішохода на темній дорозі. Людину без світловідбивних елементів на одязі, взутті, рюкзаку тощо водій бачить у ближньому світлі фар за 25-30 метрів. Пішохода з флікером видно вже за 130-140 метрів. Якщо ж увімкнене дальнє світло – водій вже за 400 метрів помічає людину з флікером.

Поліцейські роз’яснили дітям, які наразі існують види світловідбивних елементів: браслети, наклейки, стрічки, підвіски, жилети. Флікери можна розмістити на рюкзаку, куртці, руці або джинсах, а також на взутті.

Кожному юному співрозмовнику ювенальні поліцейські та представники Червоного Хреста подарували світловідбивний елемент, який дитині виявився більше до вподоби – чи то спеціальну стрічку, чи підвісний флікер.

Поліція закликає водіїв бути максимально уважними та обережними на неосвітлених дорогах, дотримуватися правил дорожнього руху та швидкісного режиму.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису