11 жовтня 2024 року  у  Валківській загальноосвітній школі  І-ІІ ступенів відбулися урочистості з нагоди відзначення  100-річчя навчального закладу, у яких взяли участь очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський,   староста Валківського старостинського округу Антоніна Нестеренко, представники депутатського корпусу, начальник відділу освіти, молоді та спорту  Тетяна Рева, посадовці сільської ради, директор школи Василь  Гончаров, педагогічний та учнівський колективи школи, жителі громади. На свято з’їхалися також  випускники з різних куточків України та світу, щоб відсвяткувати разом цей ювілей. Вони завжди зберігають у серці спогади про ті незабутні роки, що провели тут, у рідному шкільному гніздечку. Сто років – це ціла епоха, протягом якої школа стала домівкою для тисяч учнів, осередком знань, тепла і мудрості. Сто років – це тисячі дитячих посмішок, це безмежна кількість уроків, проведених у цих стінах, це долі, які тут знаходили свої початки. Валківська школа народилася ще в далекому 1924 році, у зовсім інших історичних умовах. З тих пір пройшло сто років, і кожен рік був насичений подіями, змінами та досягненнями. Ця школа бачила і важкі воєнні роки, і повоєнну відбудову, і періоди економічних труднощів, але завжди залишалася тим місцем, де знання і виховання стояли на першому місці. Її стіни зберігають спогади про кожного учня, кожного вчителя. Змінювалися покоління учнів, змінювалися вчителі, але незмінним залишалося головне — дух любові до навчання, взаємоповаги та патріотизму. І сьогодні, сто років по тому, ми з гордістю можемо сказати, що школа — це не просто освітній заклад, це родина.

Очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський привітав шкільну родину з визначним ювілеєм та вручив  подарунок – телевізор, який стане в нагоді у процесі організації навчального процесу.

У ході заходу всі присутні хвилиною мовчання вшанували  світлу пам'ять, громадянську відвагу та героїчний подвиг захисників та захисниць, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту територіальної цілісності України, зокрема трьох Героїв Сухополов’янської громади,  двох випускників школи, які загинули,  боронячи українську землю від російського окупанта:  військовослужбовців Сергія Коробейника, Богдана  Назаренка, а також Анатолія Потієнка, тата однієї з учениць школи. Схиляємо голови та шануємо кожного, хто поклав своє життя за свободу і любов до рідної землі. Нехай їхні імена назавжди залишаться як приклад справжньої мужності та відданості Батьківщині.  Дякуємо ЗСУ за можливість вчитися, жити і любити! Також під час заходу всі небайдужі  мали змогу задонатити на підтримку захисників з  Національної гвардії України.

      Висловлюємо щирі слова вдячності фінансову підтримку спонсорам заходу: Валентині Трепаченко, Андрію Нестеренку, Ірині Забіяці, Тетяні Демченко, Роману Ілляшенку за заходу. Тільки в єдності, підтримці та згуртованості наша сила!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису