Вшанування пам’яті Героїв, які віддали свoє життя зa нашу державу, – це  oбoв’язoк кожного з нас. Сьогодні відкриття мемoрiaльних дошок нашим землякам - це щира данина справжнім патріотам, які сaмoвiддaнo вступили до лав захисників своєї Вітчизни, боролися за її суверенітет  і віддали життя за мир та спокій на рідній землі. 

       16  жовтня 2024 року біля приміщення Смоського  будинку культури  (Смоського старостинського округу)  відбулося урочисте відкриття трьох меморіальних  дошок  на честь загиблих Героїв Сухополов’янської громади зі Смоського старостинського округу:

Івахненка Івана Володимировича (05.11.1966 – 16.03.2022) – солдата Чернігівського районного центру комплектування та соціальної підтримки, який з перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію України пішов добровольцем, ставши на захист суверенітету та територіальної цілісності  України. Загинув  в результаті тяжкого поранення 16 березня 2022 року,  захищаючи  Чернігівщину, суверенітет  та територіальну  цілісність України. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно),  почесною відзнакою  начальника Чернігівського районного центру комплектування та соціальної підтримки (посмертно), відзнакою територіальної громади міста Чернігова –  медаллю «За оборону Чернігова» (посмертно) та Почесною відзнакою Сухополов’янської сільської ради «ЗАХИСНИК УКРАЇНИ –ГЕРОЙ СУХОПОЛОВ’ЯНСЬКОЇ ГРОМАДИ».

Терещенка Івана Павловича (21.12.1984 – 28.03.2023) – старшого матроса Збройних Сил України, який,  не вагаючись, з перших днів війни вступив до лав Збройних Сил України і загинув  28 березня 2023 року  під час виконання бойового завдання в ході ведення бойових дій на Донеччині. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) та Почесною відзнакою Сухополов’янської сільської ради «ЗАХИСНИК УКРАЇНИ – ГЕРОЙ СУХОПОЛОВ’ЯНСЬКОЇ ГРОМАДИ».

Шеня Дмитра Валерійовича  (16.03.1986 – 05.07.2023) – молодшого сержанта  Збройних Сил України, який  став на захист  суверенітету  та територіальної  цілісності України з перших днів війни і загинув  05 липня 2023 року на Луганському напрямку в результаті отриманих поранень, які були  несумісних з життям. Нагороджений Почесною відзнакою  Прилуцької міської ради «ЗАХИСНИК УКРАЇНИ — ГЕРОЙ ПРИЛУЦЬКОЇ ГРОМАДИ» та Почесною відзнакою Сухополов’янської сільської ради «ЗАХИСНИК УКРАЇНИ - ГЕРОЙ СУХОПОЛОВ’ЯНСЬКОЇ ГРОМАДИ».

           Кожен з них мріяв, сподівався, будував плани на майбутнє і любив. Вони  ціною власного життя захистили  мирне майбутнє,  відстоюючи суверенітет, соборність та територіальну цілісність України. Вшанування  та увіковічнення пам'яті Героїв  відбулося за участі  Сухополов’янського сільського голови  Дениса Росовського, керуючого справами виконавчого комітету Валентини Харченко, старости Смоського старостинського округу  Олександра Миколаєнка,  посадовців сільської ради, рідних, друзів та односельців  захисників.

       Очільник Сухополов’янської територіальної громади Денис Росовський  зазначив, що у ці надзвичайно складні дні випробувань для нашої держави  та українського народу на витривалість, усвідомлюємо  надвисоку ціну соборності та незалежності  України – незліченну кількість відданих життів  захисників і захисниць України, які, ризикуючи собою, демонструючи   відчайдушну згуртованість, готовність давати гідну  відсіч  ворогу, щодня наближають перемогу над російським агресором. Висловив від імені виконавчого  комітету сільської ради, депутатського корпусу Сухополов’янської громади  щирі співчуття батькам та рідним  Героїв, подякувавши за виховання справжніх та гідних синів України. Наголосив, що Сухополов’янська громада  постійно  підтримувала і буде надалі підтримувати родини  загиблих Героїв громади.

          Присутні вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів. Пам’ятні дошки будуть  постійним спогадом  наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг захисників рідної України, символом нашої безмежної вдячності, шани і скорботи. Вічна і світла пам’ять Героям!

           Висловлюємо слова вдячності за співпрацю та  сприяння  у  виготовленні та встановленні  меморіальних  дошок нашим Героям  громадській організації «Патріот Прилуки» в особі Олександра Дуденка, який на постійній основі співпрацює з нашою громадою.     Тільки в єдності та згуртованості наша сила!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису