Розпорядженням голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 15 квітня 2024 року №253 «Про  затвердження перелiку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2024 рiк»  виділено кошти Сухополов’янській  громаді на утилізацію отрутохімікатів  в сумі 338,1 тис. грн.  Вартість утилізації 1 тони отрутохімікатів становить 96,6 тис. грн., загальна вартість  вивезення 7 тон отрутохімікатів становить 676,2 тис. грн. із них співфінансування із сільського бюджету  338,1 тис. грн.

Сільською радою проведено тендер на закупівлю послуги по вивезенню на утилізацію заборонених і непридатних до  використання  хімічних засобів захисту рослин на території Мазківського старостинського округу №9 Сухополов’янської  сільської ради та 14 жовтня 2024 року з переможцем торгів укладено договір між Сухополов’янською сільською радою та ТОВ «Науково – виробнича компанія «Укрекопром» на проведення робіт.

Для організації відповідних заходів  розпорядженням сільського голови  від 15 жовтня 2024 року №131 створено комісію з  контролю за вивезенням заборонених і непридатних до використання хімічних засобів  захисту рослин на території Мазківського старостинського  округу № 9 Сухополов’янської сільської ради.

16 та 17 жовтня 2024 року спеціалістами товариства було здійснено завантаження   непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин на території Мазківського старостинського  округу № 9 Сухополов’янської сільської ради  у кількості 7 ( сім тон) у транспорт, для подальшої утилізації.

З території Мазківського старостинського округу повністю вивезено непридатні до використання хімічні засоби захисту рослин.

Сільською радою робота з даного питання буде продовжена.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису