Шановні жителі Сухополов’янської сільської територіальної громади!

Наша громада постала перед необхідністю боротьби зі шкідливим алергенним бур’яном – амброзією полинолистою.

Зважаючи на велику шкідливість амброзії полинолистої як для сільського господарства, так і для здоров’я людини, боротьба з нею є одним із важливих і першочергових завдань усіх землекористувачів.

І якщо питання по заходах боротьби з карантинним бур’яном на землях сільгоспризначення вже відомі усім, проблеми зі знищенням амброзії полинолистої в межах населеного пункту виникають щороку.

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни, підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов’язані утримувати в належному стані об’єкт благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні.

Фото без опису

Боротьба з карантинними бур’янами проводиться упродовж вегетаційного періоду, головним чином, у вигляді їх скошування. При покосі трави на зелених зонах знищуються і карантинні бур’яни. Використання такого способу боротьби з амброзією, яке обов’язково варто розпочинати до її цвітіння, виправдано тим, що обрізання верхівки рослин унеможливлюватиме подальше її цвітіння, оскільки обробляти бур’яни хімікатами у населеному пункті неможливо. Однак, є ймовірність виростання додаткових пагонів, тому викошування амброзії необхідно здійснювати протягом усього її вегетаційного періоду.

Боротьба з бур’янами – обов’язок кожного з нас!

Відділ загальний та інформаційної діяьності.