Онлайн-видання AgroPortal.ua у партнерстві з Посольством Королівства Нідерландів в Україні розпочало прийом заявок на V Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2020».

Учасники: села (якщо село входить до ОТГ, то його громада подає заявку виключно як від села).

Мета конкурсу:

розвиток сільських територій та регіональної економіки;

дотримання принципів ощадливого ведення сільського господарства та кругового виробництва;

зміцнення соціально-економічного становища фермера в ланцюзі поставок «від поля до столу»;

розвиток соціальної відповідальності місцевого аграрного бізнесу;

стале управління і збереження екосистеми, біорізноманіття та адаптація до змін клімату в рамках ведення сільського господарства та землекористування;

популяризація зеленого туризму;

підвищення привабливості життя в селі;

розбудова сучасних сільських територій зі збереженням історико-культурної спадщини українського села та традиційних практик ведення сільського господарства.

Вимоги до села-претендента на участь у конкурсі:

заповнити анкету села-учасника V Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020»;

надіслати на пошту agroportal.ua@gmail.com 5 фото, які відображають мету конкурсу, у гарній якості, вказавши в темі листа назву села та область.

За перемогу в конкурсі громада села отримає 100 тис.грн на реалізацію бізнес-проєкту від головного партнера — Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Крім головного подарунка, компанія «Бейкер Тіллі Україна» допоможе одному з 10-ти сіл, котрі пройдуть до етапу онлайн-голосування, у реалізації їхнього бізнес-проєкту.

Всеукраїнська асоціація громад одному із сіл-фіналістів надасть комплексний консультаційний супровід громади на період становлення після місцевих виборів.

П'ятірка сіл-фіналістів конкурсу отримає річну передплату на журнал Agroexpert та набір спеціалізованої аграрної літератури.

Відбір проходитиме у три етапи:

І етап:

13 липня — 31 серпня — прийом заявок.

1-30 вересня — відбір 10-ти найкращих заявок.

ІІ етап:

1 жовтня — 1 листопада — на сайті AgroPortal.ua відбуватиметься онлайн-голосування (з 10 сіл обирається 5-ка фіналістів);

2-30 листопада — підготовка командою AgroPortal.ua кожної з 5-ти громад до захисту свого бізнес-проєкту перед членами Експертної ради в режимі онлайн.

ІІI етап:

Грудень — визначення та нагородження переможців (формат залежатиме від ситуації з пандемією COVID-19).

Конкурс проходить за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Всеукраїнської асоціації громад, асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», компанії «Бейкер Тіллі Україна», ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні», журналу Agroexpert.

Контактні особи:

Панасюк Іванна, керівниця проекту V Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2020». Тел.: (063) 223 13 91; e-mail: agroportal.ua@gmail.com

Помянська Наталія, координаторка проекту V Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2020». Тел.: (098) 271 89 69; e-mail: agroportal.ua@gmail.com

Детальна інформація за посиланням http://agroportal.ua/ua/publishing/konkurs/startuet-v-vseukrainskii-konkurs-neveroyatnye-sela-ukrainy-2020/#