Глобал Комьюнітіз (Global Communities) виконує п’ятирічний проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) вартістю $50 мільйонів «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Програма DOBRE спрямовує більшу частку технічної та фінансової допомоги на місцевий рівень, зокрема створюючи умови для нових Об’єднаних Територіальних Громад (ОТГ) краще управляти ресурсами, підвищити якість комунальних послуг, стимулювати місцеву економіку та підвищити залученість громадян.

Програма вже працює з 75 громадами у 7 областях. У червні 2020 року Програма USAID DOBRE запросила до співпраці ОТГ з трьох нових областей: Запорізької, Чернівецької та Чернігівської.

Основна ціль програми – підтримати новостворені ОТГ у процесі децентралізації і допомогти їм з тим, щоб вони краще справлялися з викликами, які вони мають в процесі отримання нових повноважень.

19 липня 2020 року Виконавчим комітетом Сухополов’янської ОТГ направлена заявка щодо участі у вказаному проекті, яка готувалась досить тривалий час із детальним описом характеристики громади, наявності потенціалу, проблемних напрямків для яких необхідне першочергове фінансування, тощо.

Дуже сподіваємося, що наша громада пройде до другого етапу відбору та зможе пройти співбесіду з представниками USAID DOBRE для представлення проектів і залучення коштів міжнародної допомоги.

Фото без опису