Особи з інвалідністю потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб знайти себе в суспільстві. Для залучення або повернення осіб з інвалідністю до активного соціального життя необхідно об’єднання зусиль різних інституцій, які опікуються проблемами інвалідів. Саме з цією метою Прилуцькою міськрайонною філією Чернігівського обласного центру зайнятості  27 листопада 2020 року  проведено круглий стіл на тему: «Шляхи конструктивної взаємодії між сторонами соціального діалогу щодо психологічної, професійної та трудової реабілітації осіб з інвалідністю».

Розпочала захід директор філії Лариса  Татарченко, яка ознайомила присутніх з метою та програмою проведення круглого столу, розповіла про можливості служби зайнятості щодо працевлаштування інвалідів, а саме про надання соціальних послуг, зокрема, підбір підходящої роботи, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, організація професійного навчання, сприяння в започаткуванні власної справи.

В заході взяли участь  головний спеціаліст відділу автоматизації, програмного забезпечення та з питань трудових відносин  УСЗН Прилуцької райдержадміністрації Оксана Сурай, заступник начальника відділу персоніфікованого обліку, по роботі з пенсійним фондом, у справах інвалідів та захисту населення від наслідків ЧАЕС УСЗН Прилуцької райдержадміністрації Валентина Осадча та представники роботодавців міста та району.

        По завершенню заходу учасники «круглого столу» відмітили, що  заходи такого формату, завдяки обміну  думками та  досвідом роботи,    сприяють  удосконаленню реабілітаційного процесу та соціальній інтеграції  осіб з інвалідністю у суспільстві. 

Фото без опису