Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв! 28 січня на Чернігівщині очікується суттєве ускладнення погодних умов, що вплине на обстановку на трасах області. Облгідрометцентр прогнозує налипання мокрого снігу, ожеледь, на півдні та сході області значні опади (І рівень небезпечності, жовтий). 
Для тих, хто планує поїздку за межі Чернігівської області, додатково повідомляємо про значні ускладнення погодних умов в окремих регіонах. За повідомленням Укргідрометцентру, у зв'язку з активізацією циклону над півднем України до кінця доби 27 січня та протягом доби 28 січня в Одеській, Миколаївській областях надзвичайний сніг (приріст снігового покриву 30-40 см), посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, сильна хуртовина, снігові замети, налипання мокрого снігу (ІІІ рівень небезпечності, червоний); в Кіровоградській області сильний мокрий сніг (приріст снігового покриву 20-30 см), налипання мокрого снігу (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий); в Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях значний мокрий сніг (приріст снігового покриву 10-15 см), налипання мокрого снігу (І рівень небезпечності, жовтий); на дорогах ожеледиця. Погодні умови призведуть до порушення та припинення руху транспорту, відключення енергопостачання населених пунктів.
Дорожнє господарство Чернігівської області перебуває в режимі цілодобового чергування. Підрядним організаціям доручено бути напоготові до проведення розчистки доріг та обробки покриття протиожеледними матеріалами. Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах області та отримання інформації про стан проїзду працює цілодобова гаряча лінія диспетчерської Служби автомобільних доріг у Чернігівській області за телефонами: +38(0462)661893, +380952714374.
Просимо водіїв завжди зважати на дорожню обстановку. За суттєвого ускладнення погодних умов рекомендуємо утриматись від поїздок на великі відстані. Враховуйте, що провести обробку покриття одномоментно з настанням несприятливої дорожньої обстановки неможливо. Треба час, аби техніка всюди доїхала. А після обробки покриття - щоб протиожеледна суміш спрацювала. Першочергово будуть проводитись роботи по забезпеченню проїзду на дорогах міжнародного, національного та регіонального значення. На дорогах територіального значення з початком негоди можливе виникнення ускладнень в русі. 
Звертаємо увагу на аварійно-небезпечні ділянки доріг Чернігівщини з крутим підйомом та спуском, де водії вантажівок обов'язково мають використовувати ланцюги проти ковзання та заборонений рух автопоїздів. Їх перелік за посиланням: https://ch.ukravtodor.gov.ua/vodiiam_ta_pereviznykam/tymchasove_obmezhennia_rukhu_v_osinno-zymovyi_period_na_okremykh_avariino-nebezpechnykh_diliankakh.html?fbclid=IwAR37EdHhN-lgBlS_heyMMhYEb2H5a2O9J4PRAV-yDthgWHV_japvHonctL0.
На випадок погіршення погодних умов на дорогах Чернігівської області визначені місця відстою автомобільного транспорту. Їх перелік за посиланням: https://ch.ukravtodor.gov.ua/vodiiam_ta_pereviznykam/perelik_stoianok_ta_mists_vidstoiu_transportnykh_zasobiv_na_avtomobilnykh_dorohakh_zahalnoho_korystuvannia_chernihivskoi_oblasti.html?fbclid=IwAR3G94j19HMGwOrEIIIRb65ddKomxngToASPvihmFoCY_PVW7UbTZl_wMN8.
Водії, пам'ятайте! Зимова дорога вимагає більшої обережності, зосередженості та уважності за кермом! Дотримуйтесь правил безпеки дорожнього руху! Узимку обов'язково використовуйте зимові шини - це ефективне керування автомобілем, контроль за рухом і траєкторією, мінімальний гальмівний шлях. На слизькій дорозі краще уникати різких маневрів i обгонів. Головне правило зимового водіння – нижча швидкість, більша дистанція.Фото без опису