21 квітня   відбулося  пленарне засідання 7 (позачергової) сесії  8 скликання  Сухополов’янської сільської ради, на розгляд якого вносилося 84 питання.

З  метою належного вшанування на території Сухополов’янської сільської ради учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи депутати ухвалили рішення  щодо виплати  грошової допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, вдовам (вдівцям) померлих учасників ліквідації наслідків аварії.

Депутати унесли зміни  до рішення другої  (позачергової) сесії восьмого скликання  Сухополов’янської сільської ради від 24 грудня 2020 року  «Про бюджет Сухополов’янської сільської  територіальної громади на 2021 рік»,  зокрема виділили кошти на  фінансування двох цільових  програм: 196 тис.грн. на Програму благоустрою населених пунктів Сухополов’янської сільської ради на 2021 рік  та 300 тис.грн. на Програму з оплати комунальних послуг та енергоносіїв закладу охорони здоров’я на 2021 рік, що надає вторинну медичну допомогу.

На сесії була ухвалена Програма  з оплати комунальних послуг  та енергоносіїв  закладу охорони здоров’я на 2021 рік, що надає вторинну медичну допомогу. Вторинну медичну допомогу населенню громади, чисельність якої складає 12,9 тис. жителів,  надає комунальне некомерційне  підприємство  «Прилуцька центральна районна  лікарня». Метою Програми є створення належних умов функціонування  підприємства із забезпечення надання якісних  медичних послуг, тому рішенням сесії  виділені кошти із бюджету громади в сумі 300 тис. грн. на співфінансування  оплати комунальних послуг та енергоносіїв, що споживаються КНП «Прилуцька центральна районна  лікарня».

За ініціативи депутата сільської ради Олени Дідорак на сесії було ухвалено звернення депутатів Сухополов’янської сільської ради до голови Чернігівської обласної ради Олени Дмитренко щодо необхідності розроблення та прийняття Чернігівською обласною радою Програми «Питна вода», спрямованої на забезпечення населення якісною питною водою, адже є  гостра потреба в проведенні скоординованих робіт і заходів по поліпшенню забезпечення населення Сухополов’янської територіальної громади високоякісною питною водою шляхом об’єднання ресурсів громади та області.

Депутати затвердили Програму благоустрою населених пунктів Сухополов’янської сільської ради на 2021 рік  (в новій редакції).

Під час сесії депутати розглянули ряд питань стосовно надання матеріальної допомоги  жителям територіальної громади.

Також на розгляд сесії  вносилися ряд земельних питань щодо надання дозволу на розроблення  проектів землеустрою,  щодо затвердження технічної документації із землеустрою та передачі у власність земельних ділянок  громадянам  тощо.

Під час розгляду питання «Різне» депутати розглянути  ряд  проблемних питань жителів територіальної громади, зокрема депутат Ігор Поправка підняв питання щодо  необхідності встановлення вежі мобільного зв’язку в с. Валки  та необхідності ремонту дороги в с. Пирогівці.

По всіх питаннях порядку денного  7 (позачергової) сесії депутати ухвалили  відповідні рішення.


Фото без опису