26 квітня в Україні відзначають 35-ті роковини з дня Чорнобильської катастрофи. Цю аварію вважають найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і постраждалих людей, так і за економічними збитками.
З цієї нагоди у стінах КЗ «Центр культури та дозвілля» Сухополов’янської сільської ради відбулося тематичне зібрання приурочене 35-й річниці Чорнобильської трагедії «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі».
У заході прийняли участь – сільський голова Денис Росовський, голова Прилуцького міськрайонного добровільного товариства спілки «Чорнобиль» Юрія Буконкін, заступник голови Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86», голови Чернігівського обласного відокремленого підрозділу ГО «Всеукраїнська спілка ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86» Олег Ребров, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та вдова померлого.
За мужність, героїзм, самовіддані дії та високопрофесійне виконання службового обов'язку, активну участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Почесною грамотою Сухополов’янської сільської ради нагороджено:
1. БАБАКА Ігоря Михайловича – учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, члена Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілка «Чорнобиль», жителя с. Манжосівка;
2. ЗАДНІЧЕНКА Олексія Петровича - учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, члена Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілка «Чорнобиль», жителя с. Заїзд.
3. КУЛІША Михайла Петровича - учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, члена Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілка «Чорнобиль», жителя с. Заїзд.
4. КРИЛО Олександра Івановича - учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, члена Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «ЧОРНОБИЛЬ-86», жителя с. Сухополова.
5. РЕБРОВА Олега Олексійовича - учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, голову Чернігівського обласного відокремленого підрозділу громадської організації «Всеукраїнська спілка ліквідаторів-інвалідів «ЧОРНОБИЛЬ-86», жителя с. Замостя.
Також Почесною грамотою Сухополов’янської сільської ради у зв'язку з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи нагороджено:
ЛИСЕНКО Ніну Петрівну – вдову учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, жительку с. Манжосівка.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих чорнобильців, що вже пішли з життя.
Після заходу учасники зібрання прийняли участь у покладанні квітів до пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС у с. Манжосівка.
Висловлюємо слова безмежної вдячності учасникам ліквідації аварії за мужність і героїзм, виявлені під час приборкання реактора на ЧАЕС. Низький уклін усім, хто боровся зі страшною бідою та світла пам’ять тим, хто поклав своє життя в боротьбі з невидимим ворогом – радіацією.
Від душі бажаємо кожному з ліквідаторів міцного здоров’я, благополуччя, достатку у родинах, довгих та щасливих років життя.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису