6 липня  до свята  Івана  Купала на стадіоні в селі Сухополова –  адміністративному центрі  Сухополов’янської територіальної громади  відбулося святкове  і колоритне дійство. У заході взяли участь сільський голова Денис Росовський, перший  заступник сільського голови Андроніка  Тарасенко, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Ромашко,  посадовці, депутати сільської ради, жителі та гості громади.

Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський привітав усіх присутніх з народним святом Івана Купала, побажав, щоб  добробут і злагода панувала  в кожній родині,  щоб зростали здоровими, щасливими, розумними  їх діти та здійснювалися їх найзаповітніші мрії, а також подарував Сухополов’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, на стадіоні якої відбувалося свято,  сітки для футбольних воріт. Під час святкування жителі територіальної громади мали  нагоду особисто поспілкуватися  з очільником громади Денисом Росовським, а під час одного з конкурсів навіть зробити   з головою громади  фото (селфі) на згадку.

Свято Івана Купала  завжди  відзначалося весело із жартами,  піснями,  іграми-забавами. Під час святкування були згадані  народні звичаї та обряди:  це і ворожіння на стрічках,  прикрашання незаміжніми дівчатами Марени та водіння навколо неї хороводів, це і ворожіння  на вінках  на свою долю, це конкурс на володарку кращого Купальського вінка  та його презентація.  Мавка,  Русалонька і Водяний були частиною святкового дійства. Окроплення Водяним всіх присутніх водою, яка в Купальську ніч має очищаючу силу; обряд поцілунків дівчат з  Водяним, щоб  усі хлопці протягом  року були біля тої, яка у свято Івана Купала поцілувала Водяного. Жителям та гостям громади була представлена цікава концертна програма  за участю колективів комунального закладу «Центр культури  та дозвілля» Сухополов’янської сільської ради. Розваг вистачало як для дорослих, так і для малечі: цікаві й емоційні конкурси та ігри  нікого не залишили байдужими.  Після веселих та жартівливих конкурсів та вручення переможцям подарунків, усі бажаючі мали  змогу скуштувати смачну  кашу. Як одне з основних атрибутів свята Івана Купала і уособлення сонячного світла було запалене Купальське вогнище, яке  об’єднало всіх навколо і дало початок  фотосесії усіх, хто мав змогу та бажання зробити фото на згадку про Купальську Ніч.  На завершення свята була організована дискотека, під час якої і малеча, і дорослі вже не стримували емоцій та веселились від душі. Свято відбулося у  дружній та родинній  атмосфері.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису