08 липня  відбулося розширене засідання виконавчого комітету Сухополов'янської  сільської ради спільно з трьома  депутатськими  комісіями: комісією   з питань фінансів, бюджету, планування економічного і соціального розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства; комісією з гуманітарних питань, прав людини, законності, правопорядку, депутатської діяльності, етики та регламенту сільської ради, а також комісією з питань земельних відносин та природокористування. На  розгляд виконкому вносилося 36 питань.

Члени виконавчого комітету попередньо схвалили проект рішення  «Про встановлення місцевих податків та/або зборів на території Сухополов’янської сільської територіальної громади», який буде внесений на розгляд сесії Сухополов'янської  сільської ради.

На виконкомі затвердили Програму фінансової підтримки первинної медико-санітарної  допомоги та  забезпечення медичної допомоги населенню громади на 2021 рік ( в новій редакції).

З метою надання соціальних допомог та послуг найбільш незахищеним верствам населення Сухополов’янської сільської ради, які перебувають у складних життєвих обставинах, члени виконавчого комітету схвалили Програму соціального захисту та соціального забезпечення окремих категорій громадян Сухополов‘янської сільської ради на 2021 рік (в новій редакції).

Керівництво громади продовжує роботу по забезпеченню населення якісним мобільним зв’язком.  З  метою покращення якості зв’язку для  жителів Білорічицького старостинського округу члени виконкому надали згоду на розміщення телекомунікаційного обладнання  ТОВ «Лайфселл»  в с.Білорічиця.

Також було розглянуто ряд питань соціального спрямування, зокрема затверджено Положення про Координаційну раду з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, профілактики соціально – небезпечних хвороб та формуванню зорового способу життя та складу Координаційної ради, схвалена Програма подолання дитячої безпритульності і бездоглядності та профілактики негативних явищ у дитячому середовищі  Сухополов’янської сільської ради на 2021-2025 роки, а також затверджено  план реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2021-2026 роки. З метою забезпечення комплексного інтегрованого підходу до подолання домашнього насильства, ефективного реагування на факти насильства, надання допомоги та захисту постраждалим особам члени виконкому затвердили  Положення про мобільну бригаду соціально – психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті та складу мобільної бригади. Під час засідання затверджено Положення про квартирний облік при виконавчому комітеті  Сухополов`янської сільської ради, відповідно до якого встановлюється  єдиний порядок зарахування на облік та ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Члени виконавчого комітету затвердили  проектно-кошторисну документацію робочого проекту  по с.Замістя стосовно реконструкції в рамках відновлення системи вуличного освітлення частини  вул. Іосафівської,  пров. Шкільного та  проектно-кошторисну документацію робочого проекту  по с. Сухополова стосовно реконструкції в рамках відновлення системи вуличного освітлення частини  вул. Сосновий Бір, вул. Олега Кошового   та частини  вул. Макаренщина.

Було ухвалено ряд рішень як  щодо матеріальної підтримки сімї з села Рудівки (Рудівський старостинський округ), у якій під час пожежі трагічно загинуло молоде подружжя і без батьків  залишилося двоє малолітніх дітей,  так і щодо юридичного супроводу  та підтримки родини загиблих. Керівництво громади постійно  буде здійснювати  супровід та опіку малолітніх дітей.

На засіданні виконкому  були ухвалені   питання щодо виділення коштів на матеріальну допомогу жителям територіальної громади, а також було розглянуто та обговорено ряд інших важливих питань життєдіяльності старостинських округів Сухополов’янської сільської ради.

Фото без описуФото без описуФото без опису