ТОВ «Агрікор Холдинг» — сучасне підприємство, яке входить до складу агрогрупи «Агрейн», яка володіє 11 сільськогосподарськими підприємствами в п’яти областях України. Загальний банк агрогрупи — 103 тис. га.

Підприємство обробляє майже 40 тис. га землі на території Прилуцького, Носівського, Коропського, Сосницького, Борзнянського та Новгород-Сіверського районів Чернігівської області. Вирощує пшеницю, кукурудзу, сою, ріпак та соняшник. У результаті чіткого дотримання агротехнологій урожайність цих культур на підприємстві вища, ніж у середньому по районах. Найбільшу врожайність за 2020 рік показав соняшник — у середньому 3,6 т/га. На окремих полях вдалося досягти врожайності 4,6 т/га, що є рекордним показником за всю історію компанії.

М'ясне поголів'я ВРХ в «Агрікор Холдингу» становить близько 5 тис. голів. Підприємство розводить 7 порід великої  рогатої худоби м'ясного напрямку. 90% вирощеного поголів'я «Агрікор Холдинг» відправляє на експорт.

Господарство використовує сучасну високоефективну сільськогосподарську техніку та застосовує новітні технології. У штаті господарства працюють 524 чоловік.

Щороку підприємство активно наповнює місцеві бюджети. За результатами 2020 року до бюджетів сільських рад було сплачено 6614,9 тис. грн. фіксованого сільськогосподарського податку, 6435,2 тис. грн. орендної плати за землю та 13617,96 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб (за паї). Із заробітної плати наших працівників до місцевих бюджетів у минулому році перераховано ПДФО понад 11899,8 тис. грн. Заробітна плата на підприємстві на високому рівні, тож і податки чималі.

Ми пишаємось тим, що більше 9000 пайовиків саме нам довірили обробляти їх землю. За використання землі пайовикам у 2020 році було виплачено орендної плати на суму 71,5 млн грн., у тому числі видано 570,241 тонн якісного зерна.

Щоб підтримати родичів пайовиків у складних життєвих обставинах, підприємство додає до орендної плати індивідуальну разову соціальну допомогу у розмірі 2 000 грн. на поховання померлого пайовика. А у радісні моменти життя — при народженні дитини — виділяє молодим батькам допомогу 5 000 грн. Допомагає з оформленням спадщини, документів на земельні ділянки.

Особливу увагу підприємство приділяє фінансуванню соціальних напрямків у місцевих громадах. За минулий рік ТОВ «Агрікор Холдинг» надало сільським радам району матеріальної допомоги на загальну суму 2,1 млн грн. Насамперед, це оплата робіт з благоустрою, ремонт доріг, допомога школам та дитячим садочкам. Закуповуються новорічні подарунки, спортивний інвентар для школи, канцелярські товари для першокласників. Не обминаємо увагою ветеранів Великої вітчизняної війни та учасників АТО(ООС) — до Дня Перемоги та Дня захисника України надали адресну допомогу у вигляді продуктів харчування.

Підприємство надає допомогу у працевлаштуванні населення, завжди бере участь у відзначенні знаменних свят та подій у підопічних селах. Крім того, сільським громадам за потреби надаються послуги автотранспорту та техніки, зокрема навантаження та вивезення піску на кладовища, прибирання сміттєзвалищ, вивезення  відсіву та буту для ремонту доріг.

Щороку ми в обов’язковому порядку беремо участь у сходах села, де вислуховуємо зауваження та побажання людей до нашої роботи і, виходячи з цього, плануємо подальшу роботу у напрямку вирішення соціальних питань на селі.

Сподіваємось, що наші пайовики, громада та місцеві жителі і надалі будуть співпрацювати з нашим господарством. А ми, зі свого боку, зробимо все, щоб рівень життя на селі зростав.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису