Фото без опису Перевезення пасажирів на приміських маршрутах загального користування Прилуки – Сухополова та Заїзд - Валки здійснює ФОП Луцай В.В., з яким облдержадміністрацією укладено договори на перевезення та затверджено тарифи.

 Протягом 2-х років тарифи на перевезення пасажирів на вищевказаних маршрутах не змінювалися.

 Відповідно постанови Кабінету Міністрів України №240 від 25 .03.2015 скасоване державне і муніципальне регулювання тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, що працюють у звичайному режимі руху,  в приміському та міжміському, внутрішньо обласному сполученні. Тобто власники маршрутів розробляють тарифи і подають їх на затвердження в  ПАТ «Чернігівське ОПАС».

 Слід зазначити, що Постановою Кабміну щодо розрахунку тарифу вимагається проводити зміни, якщо зростає вартість пального на 10%, на сьогодні ми маємо зростання. Також по всіх інших показниках – вартість матеріалів, запчастин, заробітна плата, які входять в тариф також маємо зростання. Тому приватний перевізник був вимушений переглянути тариф і збільшив його на вищевказаних маршрутах на 2 грн.

 З метою недопущення соціальної напруги та задоволення потреб жителів населених пунктів сільським головою Денисом Росовським проведена чергова нарада з приватним перевізником Володимиром Луцай під час якої дійшли домовленості щодо зменшення тарифу з 20 липня 2021 року за проїзд на 1 грн., і вона становитиме:

- до села Сухополова - 6,0 грн..;

- до села Заїзд - 11,0 грн.;

- до села Боршна - 11,0 грн.;

- до села Валки - 12,0 грн.