06 серпня  2021 року у приміщенні  Великої зали Прилуцької районної  ради  було проведене навчання  з питань  підготовки та розробки Стратегії розвитку Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2022–2027 роки на принципах  залучення громадськості за участю експерта з розробки Стратегій для територіальних громад та  членів робочої групи у складі: Сухополов’янського сільського голови Дениса Росовського як голови робочої групи, керівників та спеціалістів структурних підрозділів сільської ради, установ, організацій  громади, старост старостинських округів та депутатів сільської ради. Експерт  детально зупинилася на кожному з етапів  розробки Стратегії та наголосила на необхідності й важливості розроблення кожною з новоутворених територіальних громад   відповідної Стратегії розвитку, основні позиції якої б відображали Державну стратегію регіонального розвитку. Учасники навчання отримали вичерпні відповіді на питання щодо  тематики  розробки проектних ідей,  їх дієвості  та подальшої реалізації. Кожен з членів робочої групи мав змогу озвучити  основні проблемні  питання громади та запропонувати шляхи їх вирішення, зокрема це подолання безробіття  шляхом утворення нових робочих місць у громаді, ремонт доріг, вуличне освітлення населених пунктів громади, забезпечення населення  якісною питною водою, якісним наданням освітніх та медичних послуг, якісним мобільним зв’язком та Інтернетом тощо. Заступник голови робочої групи Андроніка Тарасенко  звернула увагу присутніх на необхідність взяття участі в міжнародних проектах і програмах, які дозволять залучати кошти для розвитку громади. Наголосила на  тому, що Сухополов’янська сільська рада має вже досвід участі в програмах  і навіть перемоги. Андроніка Тарасенко звернула увагу присутніх про те, що на даний час наша громада є учасником міжмуніципального партнерства спільно з  Ніжинською міською радою у Програмі USAID „Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)” щодо розробки туристичного маршруту в Густинський Свято-Троїцький  монастир та с.Замістя. Про участь  у проектах Сухополов’янської громади  проінформувала головний спеціаліст відділу економіки та інвестицій Валентина Заєць, яка зазначила, що за результатами Всеукраїнського конкурсу  Благодійний фонд „МХП – Громаді” в числі інших  93 ініціатив переможцем було  обрано  проєкт Сухополов’янської громади  - Вуличне освітлення в селі Канівщина (Канівщинський старостинський округ);  за результатами  участі в  Програмі БО «БФ «Карітас-Київ» 2 мешканці с.Переволочна протягом 3 місяців будуть отримувати  заробітну плату  за рахунок  Благодійного фонду. Посадовці відділу економіки та інвестицій сільської ради щоденно проводять моніторинг  оголошених проектів та програм. Члени робочої групи затвердили план та графік розробки Стратегії. Навчання пройшло  конструктивно, інформативно та змістовно.

            Розпорядженням сільського голови вже сформований персональний склад робочої групи з розробки Стратегії розвитку Сухополов’янської сільської територіальної громади та відповідне Положення про робочу групу. Найважливішим етапом розробки Стратегії є пропозиції з боку представників громади (юридичних та фізичних осіб)   щодо   ідей проектів, які дозволять сформувати  основну  частину  Стратегії. На  офіційному  сайті Сухополов’янської   громади  https://shp-gromada.gov.ua розміщена інформація щодо збору відповідних  проектних ідей та їх критерії. Ідеї проектів, поданих нашими активними громадянами, буде розглянуто, проаналізовано та пріоретизовано робочою групою з розробки Стратегії. За результатами цієї роботи будуть визначені джерела фінансування найважливіших для громади проектів.

Запрошуємо усіх зацікавлених у розвитку Сухополов’янської  громади, представників місцевого самоврядування, громадські організації, установи та організації усіх форм власності, жителів громади запропонувати ідеї проектів, які дозволять реалізувати завдання Стратегії.

Проектна ідея має бути надіслана не пізніше 10 вересня  2021 року, до 17.00 год.

Заповнені форми надсилайте на e-mail:  04415867@mail.gov.ua  з поміткою «Проекти до Стратегії». 

Якщо у Вас виникли питання, звертайтеся, будь ласка, до спеціалістів відділу економіки та інвестицій Сухополов’янської  сільської ради за тел. (04637)50568. Також проєктні ідеї можна залишати старостам у старостинських округах.

Після розробки  Стратегія розвитку Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2022–2027 роки  у грудні 2021 року буде  внесена на затвердження сесії Сухополов’янської сільської ради.

Фото без описуФото без опису