13 серпня у Сухополов’янській громаді стартував  мистецький тур «Україна буває різною», присвячений 30-й річниці незалежності України. Саме з мальовничого села Заїзд (Заїздський старостинський округ) бере початок мистецький тур, який протягом п’яти днів поспіль  буде вирувати в п’яти населених пунктах громади. Перший захід відбувся під гаслом  «Україна молода» - це присвята поколінню, яке народилося в роки незалежної України.Саме молоде покоління несе велику відповідальність за безсмертність української пісні, слова, звичаїв і нашої держави  в цілому.

З нагоди  великого національного свята нашої державності – Дня незалежності України до всіх присутніх  звернувся Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський, який побажав родинам міцного здоров’я,  добробуту,  життєвої наснаги,  впевненості у власних силах, нових звершень на благо та процвітання як  України, так і Сухополов’янської громади. Також привітання з 30-ю річницею незалежності України звучали і від старости Заїздського старостинського  округу Ніни Свистун  та  депутата Сухополов’янської сільської ради Ярослава Луцака.

          Усі присутні  отримали задоволення від перегляду та безпосередньої участі у святковій шоу-програмі «Я- Українка!», у якій учасницями стали чарівні представниці з різних населених пунктів громади: Марія Федорко (с.Колісники), Катерина Кушнір (с.Білорічиця), Ірина Волошенко (с.Лісові Сорочинці), Леся Кучурка (с.Погреби), Анна Виштак  та Аліна Луцак (с.Заїзд).  

Це справжні українки, милі та щирі, енергійні та емоційні, освічені та амбітні з активною громадською позицією,  дбайливі господині та  дружини, які люблять  і шанують українську пісню,  захоплюються написанням віршів та грою на музичних інструментах,  люблять вишивати хрестиком та бісером. Це молодь, яка цінує, возвеличує та  утверджує українське слово. Під час святкової програми учасниці успішно виконали всі запропоновані завдання, серед яких було і дефіле в українському костюмі та вишиванках, у яких знайшли своє відображення і давні традиції щодо оздоблення одягу вишивкою, і костюм з етнічними елементами в класичному стилі, поєднавши сучасність і традиції; і вишита бісером сорочка, оздоблена українським орнаментом. Частиною дійства було  знайомство з учасницями «Перше враження», під час якого дівчата продемонстрували свої вподобання  у віршованих рядках  та вміння співати українських пісень. Напередодні великого православного свята Маковія учасницям було запропоновано  завдання щодо створення та презентації  вишуканого та оригінального букету «Квітка до квітки». По завершенню свята кожна з учасниць озвучила власне звернення сучасної українки. Українка - звучить гордо! Підтримували учасниць та голосували усі присутні виключно смайлами   та оплесками. Немає переможених та  переможців, усі ми разом одна міцна та дружня родина – українці!  Тому кожна з учасниць отримала заохочувальні подарунки, які вручив Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський.

Дарували святковий настрій усім учасникам та присутнім колективи комунального закладу «Центр культури  та дозвілля» Сухополов’янської сільської ради та вокальний ансамбль Заїздського Будинку  культури.

З Днем народження, наша молода Україно! З Днем незалежності!


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису