Наша рідна Україна – самобутня держава, яка славиться неповторною культурою, творчістю, народними традиціями та  гостинністю.

14 серпня, у день великого  православного і народного свята Маковія, що зветься ще Медовим спасом, щедра Переволочнянська земля зустрічала  святкове дійство «Україна гостинна» в рамках мистецького туру «Україна буває різною», присвяченому 30-й річниці незалежності України. З особливою щедрістю та щирістю, українським короваєм та хлібом-сіллю  зустрічали почесних гостей та жителів громади в с.Переволочна (Переволочнянський старостинський округ). Усім присутнім були запропоновані  презентаційні столи, кожен з яких унікальний,  адже має свою історію і свій унікальний рецепт, притаманний тільки цій місцевості: це і стіл  сирний,  і медовий,  і бузиновий, а також стіл з різноманітними маковими  смаколиками.

З 30-ю річницею незалежності України та Медовим спасом  усіх присутніх щиро вітали Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський та староста Переволочнянського старостинського округу  Ольга Сметанник.      

Під час святкового дійства як діти, так і дорослі мали змогу продемонструвати свій хист та вправність у традиційних Спасівських забавах. Дарували святковий настрій усім учасникам дійства та присутнім творчі колективи комунального закладу «Центр культури  та дозвілля» Сухополов’янської сільської ради (Переволочнянського та Охіньківського будинків  культури).Прекрасний і великий український рід, тож  не забуваймо про свої народні звичаї та обряди, збираймо частіше велику дружню родину в своєму домі. Нехай Ваша хата буде багата і хлібом, і сіллю, і великим добром, і дітьми, і хорошим здоров’ям, і піснею, а також  злагодою і сімейним теплом.

З Днем народження, наша молода Україно! З Днем незалежності!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису