24 серпня 1991 року Верховна Рада України урочисто ухвалила Акт про проголошення України незалежною, самостійною та  демократичною державою. До цієї події ми йшли довгим, тяжким і жертовним шляхом, дорого за неї заплативши життями своїх найдостойніших синів і дочок. За нею – і трагічні, і героїчні історії нашого народу. Кожне століття поповнювало нашу історію сторінками боротьби за незалежність. Українські козаки, Герої Крут, Другої Світової війни, Герої Майдану, Герої АТО…Вони мріяли і борлися за вільну, сильну і незалежну Українську державу. «Україна героїчна» -  саме таку назву мав захід, який відбувся 16 серпня в с.Рудівка (Рудівський старостинський округ), у   рамках  мистецького  туру «Україна буває різною», присвяченого 30-й річниці незалежності України.

До уваги усіх учасників зібрання була представлена меморіальна експозиція «Прилуччина. Блокпост пам’яті», назва якої втілює у собі вшанування й увічнення пам’яті про полеглих за Україну воїнів сучасної доби на Прилуччині. 15 вітрин Героїв-українців, які героїчно захищали нашу свободу. Одним із перших пішов на захист цілісності нашої країни Віктор Лавренчук із с.Рудівки, який загинув 8 грудня 2014 року в с.Піски (Донецька область). Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі  Віктор був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Смерть синів України змінила і долю їхніх родин.

Цього дня Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський  разом з посадовцями  сільської ради, односельцями мав велику честь вшанувати та подякувати особисто батькам загиблого Героя – Віктора Лавренчука, а також щиро привітати усіх з 30-ю річницею незалежності України. Староста Рудівського  старостинського округу Ніна Пашук  також привітала учасників зібрання з Днем незалежності України.

Дарували тематичні музичні композиції  усім  присутнім колективи комунального закладу «Центр культури  та дозвілля» Сухополов’янської сільської ради та вокальний колектив «Рудівчанка» Рудівського сільського клубу.

З Днем народження, наша молода Україно! З Днем незалежності!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису