Про це прийняте відповідне рішення 12 (позачергової) сесії 8 скликання Сухополов’янської громади.
При в’їзді до села Охіньки, праворуч від дороги «Київ -Суми», по обидва боки колись повноводної, а зараз обмілілої річечки Утка – притоки Удаю, простягаються луки. Ця територія займає площу 7,3539 га, де відповідно і планується створити заказник.
На території проектованого заказника наявні лучний та болотний типи рослинності. Частиною заповідника є фрагмент змішаного лісу, який представлений деревостаном із осики, берези, тополі чорної, верби білої. На території заповідника мешкають переважно водоплавні та біляводні птахи. Спостерігається значне різноманіття комах, серед яких зустрічаються і такі види із Червоної книги України як махаон, дозорець-імператор, тощо.
Створення ландшафтного заказника місцевого значення «Охіньківські луки» дозволить зберегти цінні природні ландшафти, збільшити рекреаційний потенціал та залишити незайману дивовижну природу нащадкам.
Наразі підготовлені та направлені відповідні матеріали до Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА. Сподіваємося, що депутати обласної ради з розумінням віднесуться до необхідності утворення об’єкту природно-заповідного фонду і нададуть статус зазначеній території.
Щиро вдячні депутату громади В’ячеславу Зінченку за ініціативу у створенні об’єкту.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису