У 2021 році в Україні діє ряд проєктів направлених на підтримку як фізичних осіб так і юридичних осіб у яких можуть взяти участь та отримати гранти та міні гранти:

           І. Європейська мережа підприємств (European Enterprise network, EEN) - найбільша в Європі мережа підтримки підприємництва - створена Європейською комісією у 2008 році та працює в рамках Програми ЄС „Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME)”.                                                                                                               Торгово-промислова палата України, як учасник консорціуму „EEN-Україна”, пропонує використати потенціал Європейської мережі підприємств з метою розширення інвестиційних та торговельних можливостей українських підприємств і надає разом із регіональними палатами наступні послуги:

  • Пошук партнерів-інвесторів у країнах - учасницях EEN;
  • Пошук інноваційних технологій у країнах - учасницях EEN;
  • Пошук партнерів у країнах - учасницях EEN для створення спільних підприємств;
  • Пошук партнерів у країнах - учасницях EEN для імпорту й експорту товарів.

      Надавати заявки та брати участь в EEN можна через членів консорціуму, до якого в Україні входять:

  • Торгово-промислова палата України;
  • Міністерство економічного розвитку та торгівлі України;
  • Міністерство зовнішніх справ України (Представництво України при ЄС);
  • Інститут фізики НАН України;
  • Державна бюджетна установа „Київський міський центр з інвестицій та розвитку”;
  • Київський Національний університет ім. Тараса Шевченка;
  • ВГО „Споживач” (бізнес-асоціація з головним офісом у м. Дніпропетровську);
  • Нова Інтернаціональна Корпорація (високотехнологічна українська компанія).

Для більш детальної інформації про заходи та події просимо використовувати наступні посилання:                                                                                        http://www.iop.kiev.ua/~een

https://ucci.org.ua/international-projects/ievropieis-ka-mieriezha-pidpriiemstv-european-enterprise-network-een 

Якщо Ваша компанія націлена на міжнародну співпрацю, Ви можете використати можливості консорціуму EEN-Ukraine для пошуку партнерів.
Для цього Вам необхідно:

  • звернутися до будь-кого з партнерів консорціуму EEN-Ukraine;
  • визначити потрібний тип пропозиції (технологічна чи бізнес-пропозиція / технологічний чи бізнес-запит);
  • отримати у партнера консорціуму EEN-Ukraine форму для заповнення англійською мовою відповідно до типу пропозиції (форми можна завантажити нижче у цьому розділі);
  • заповнити форму та надіслати її до одного з партнерів консорціуму EEN-Ukraine, який після перевірки розмістить її у системі EEN;
  • Ваша пропозиція проходитиме внутрішню та зовнішню оцінку експертів;
  • після необхідних правок, згідно з рекомендаціями експертів, Вашу пропозицію буде розміщено у відкритому доступі на сайті EEN, де вона буде доступна для перегляду у 65 країнах світу.

Послуги членів консорціуму в рамках EEN є безкоштовними!

Проектний офіс
КУРУЛЕНКО Євген Сергійович

+380 44 586-40-67
ird@ucci.org.ua

        ІІ.„ НОРВЕГІЯ - УКРАЇНА”. Основу проєкту складає перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні Військовослужбовці Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, що мають вислугу не менше 10 років і звільнені у запас протягом         7 років, які передують року участі у проєкті. Також учасниками проєкту можуть бути військовослужбовці, що підлягають звільненню у поточному році. Участь в проєкті можуть брати дорослі члени сімей вищезазначених  військовослужбовців.                                                                                      Основу проєкту складає професійна перепідготовка цільової групи на цивільні спеціальності, що користуються попитом на ринку праці України, сприяння учасникам проекту у соціальній адаптації до умов життя у громадянському суспільстві. Виконавцями основної частини проєкту є навчальні заклади України і норвезький університет NORD, які організовують і здійснюють професійну перепідготовку учасників проекту за обраними спеціальностями в обсязі 500 академічних годин. В результаті виконання завдань курсової перепідготовки випускники отримують три документи: свідоцтво про професійну перепідготовку державного зразка (від навчального закладу України), спільний сертифікат університету NORD та українського навчального закладу, спільний диплом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Норвегії.    У ході соціальної адаптації учасники проєкту отримують допомогу у правовій адаптації, психологічній адаптації, а також сприяння в працевлаштуванні та організації власного бізнесу. Це завдання вирішують громадські організації, фонди, державні установи, місцева адміністрація та підприємства малого бізнесу. Координатор в Україні - Міжнародний фонд соціальної адаптації. Проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії за участю українських партнерів проєкту.                                                  

   Вимоги до комплектування навчальних груп:                                                       

- жінки - не менше ніж 30% (в тому числі 10% - військовослужбовці);           

- члени сімей - не більше ніж 30%;                                                                           

- вік учасників - до 50 років (як правило).

           Контакти                                                                                                 

Керівництво Міжнародного Фонду Соціальної Адаптації   

Офіс МФСА (поштова адреса):
Офіс 213, Новозабарська 2/6, Київ, 04074, Україна

Президент                                   
Володимир Рубцов
+38 (044) 465-70-03
+38 (067) 406-89-22
vsr@ifsa.kiev.ua

Фінансовий директор
Тетяна Львова
+38 (044) 465-70-03
+38 (067) 406-89-22
tvl@ifsa.kiev.ua

Координатор проекту “Норвегія-Україна”
Ольга Філіна
+38 (044) 465-70-03
+38 (067) 716-43-72
pr@ifsa.kiev.ua

 Фото без опису