28 жовтня 2021 року відповідно  до  Указу Президента України від 20.10.2009 року №836  відзначається  День визволення України від фашистських загарбників. Цього року виповнюється 77-ма річниця вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної  території України.

З метою вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні, пам’яті загиблих  та їх внеску в перемогу над нацизмом  Cухополов’янський сільський голова Денис Росовський, перший заступник сільського голови Андроніка Тарасенко,  секретар сільської ради Ольга Євтушенко, керуючий справами виконавчого комітету  Валентина Харченко та  староста Заїздського старостинського округу Ніна Свистун поклали квіти в с.Заїзд до Пам’ятного знаку воїнам-визволителям, які загинули у роки Другої світової  війни (Заїздський старостинський округ).  При­сут­ні вшанували  пам'ять героїв, які ціною власного життя виборювали мир та спокій на українській землі, хвилиною мовчання.

Цього дня на території  старостинських округів Сухополов'янської сільської ради за участю старост, місцевих жителів  відбулося покладання квітів до пам’ятників, обелісків та місць поховань учасників Другої світової війни.

Також до Дня визволення України від фашистських загарбників були підготовлені тематичні книжкові  викладки літератури  як у комунальному закладі «Публічна бібліотека», так і бібліотечних пунктах громади «Визволення України: ціна перемоги», «Золота осінь перемоги», «У вогні палала рідна сторона», «Україна – земля переможців».

Пам'ятаймо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. Пам’ять про подвиги захисників назавжди залишиться в  серцях поколінь.  Честь і слава Героям!

Фото без описуФото без описуФото без опису