Живи та працюй в Україні!
Де працевлаштуватись, закінчивши навчання, на яку зарплату може розраховувати випускник профтехучилища? Це питання постає перед кожним студентом-випускником.
Фахівці Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості 28 жовтня відвідали Прилуцький професійний ліцей та зустрілися із студентами, які навчаються на останньому курсі за професіями: швачка, кухар-кондитер, електрогазозварник та монтажник санітарно-технічних систем та устаткування.
Майбутніх випускників ознайомили із послугами служби зайнятості для молоді, актуальними вакансіями міста і району та особливостями працевлаштування в сучасних умовах.
Фахівець з профорієнтації Ірина Микитченко навчила як правильно презентувати себе роботодавцю, написати резюме та розробити портфоліо.
Провідний фахівець відділу взаємодії з роботодацями Тетяна Радченко надала інформацію про вакансії , які є актуальними на ринку праці, адже професії, які вони здобувають, є постійно затребувані.
Важко назвати галузь промисловості, де б не застосовувались знання і вміння монтажника санітарно-технічних систем і устаткування та електрогазозварника.
На сьогодні шукають слюсаря-сантехніка ТОВ "КОМФОРТНІ ПОСЛУГИ - 2" та КП "ПРИЛУКИЖИТЛОБУД", монтажника санітарно-технічних систем та устаткування ДП "ПЛАСТМАС" ТОВ "ТД ПЛАСТМАС - ПРИЛУКИ", електрогазозварника ТОВ "ВТФ"КЕРАМІК-ПРИЛУКИ".
Швачка - одна із стародавніх професій, яка докорінно змінилася в процесі науково – технічного прогресу. Зараз ця професія найбільш поширена в швейному й трикотажному виробництві. ПРАТ "ПРИЛУЦЬКА ШВЕЙНА ФАБРИКА" розширяє виробничі потужності, тому гостинно відчиняє двері всім, хто хоче працювати і готові прийняти на роботу випускників.
Смачно поїсти любить кожен, значить, вмілий кухар без роботи ніколи не залишиться. «Авокадо» суши-бар, піцерія «Базиліо» та кафе фаст-фуд «Друзі» пропонують випускникам проходження виробничої практики із подальшим працевлаштуванням.
Робота є, - наголосили фахівці служби зайнятості, було б бажання працювати, навчатись чомусь новому і постійно вдосконалюватись.