Напередодні річниці Революції Гідності 18 листопада в  Дідівській  загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбувся захід, підготовлений працівниками комунального закладу «Публічна бібліотека», приурочений до Дня Гідності та Свободи «Україна – нація нескорених!», який  щороку відзначається 21 листопада згідно Указу Президента України №872 від 2014 року. Захід відбувся за участю Сухополов’янського сільського голови Дениса Росовського, начальника відділу освіти, молоді та спорту Тетяни Реви, начальника відділу культури і туризму Лесі Овчаренко, учасника подій на Майдані  Дорошенка  Григорія Івановича, педагогічного та учнівського колективів школи і був  спрямований на забезпечення гідного вшанування громадянської мужності учасників революційних подій, які відстоювали на Майдані  права людини та європейське майбутнє України. Революція Гідності – це політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо  закріпленого курсу на Європейську інтеграцію.

У своєму виступі сільський  голова Денис Росовський  наголосив на необхідності гідного вшанування мужності і героїзму наших співвітчизників, які ціною власного життя  відстоювали демократичний європейський вибір українських громадян. Денис Росовський  зауважив,  що подвиг Героїв Небесної Сотні продовжують тисячі патріотів, які відстоюють мир, свободу та незалежність нашої держави на Сході країни, беручи участь в Антитерористичній операції  (АТО) та  Операції об’єднаних сил (ООС). Нагадав присутнім, що троє кращих представників Сухополов’янської територіальної громади не повернулися  із зони проведення АТО: Віктор Лавренчук (с.Рудівка, Рудівський старостинський округ), Анатолій Потієнко (с.Боршна, Валківський старостинський округ) та Сергій Безгубченко (с.Сухополова –  адміністративний центр громади) і висловив слова глибокої вдячності та  шани  рідним загиблих. Звертаючись до молодого покоління, очільник громади закликав не забувати Героїв і робити  все можливе, щоб їх самопожертва не була марною.

            Усім присутнім була запропонована до перегляду документальна стрічка про події, що відбувалися в країні і на Майдані Незалежності у 2013 році, а також фотовиставка  «Майдан крізь фотооб’єктив», у якій були представлені авторські фото подій на Майдані 2013 – 2014 років  Віталія Згоняйко та Романа Єременка.

            Учасники заходу, а особливо представники підростаючого покоління, мали змогу почути спогади про ті непрості і трагічні дні на Майдані, а також  поспілкуватися з активним учасником тих подій  Дорошенком  Григорієм Івановичем, який  48 днів особисто перебував на Майдані, тому він досить детально зупинився на хронології подій, щоденних буднях учасників Майдану та долях Героїв, котрі ціною власного життя відстоювали  європейський вибір українців. Григорій Іванович навіть зачитав власну поезію, у якій знайшли своє відображення душевні переживання та роздуми майданівців. Як зазначив Григорій Дорошенко, Майдан показав патріотизм людей, згуртував їх, навчив бути небайдужими до всього, що відбувається в державі. Григорій Іванович зауважив, що патріотів треба виховувати з  дитячого садка, і  на керівних посадах  мають бути в першу чергу патріоти, які люблять Україну і поважають свій народ.

Хвилиною Пам’яті, хвилиною мовчання присутні вшанували  вічну пам'ять тих, хто віддав своє життя на Майдані, відстоюючи ідеали миру, добра, справедливості.

Революція Гідності згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Не згасне пам’ять про Героїв, які загинули за цілісність, гідність і свободу нашої держави. Слава Україні! Героям слава!

Захід відбувся з дотриманням карантинних обмежень.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису