24 листопада відбулася зустріч Сухополов’янського сільського голови Дениса Росовського, першого заступника сільського голови Андроніки Тарасенко, секретаря сільської ради Ольги Євтушенко з активом сіл Боршна та Валки щодо передачі у власність земель, які безпосередньо межують з туристичним маршрутом «До Густині через Гать». Вказані землі у 2016-2019 роках передані у власність фізичних осіб Головним управлінням Держгеокадастру у Чернігівській області. Надзвичайну стурбованість спровокувало бажання власників корчувати дерева та проводити сільськогосподарські роботи на унікальних історичних місцях, де свого часу у 2008-2019 роках місцевими мешканцями висаджено більше 500 саджанців сосни. На даний час на більшості території росте березовий ліс і наявні місця для відпочинку населення, так звані у народі «пристані».

Наразі основне завдання для усіх – зберегти унікальні місця, унікальний історичний туристичний маршрут, який включено до кластеру "Місцями козацької слави".

19 листопада Сухополов’янська ОТГ звернулася на адресу Прилуцької місцевої прокуратури з проханням проведення перевірки щодо законності передачі земель.

За результатами зборів також було написано колективне звернення місцевих жителів до прокуратури з вимогою негайного вжиття заходів реагування, в чому присутні і підписалися.

Сухополов’янською ОТГ буде вжито всіх заходів реагування, щоб зберегти туристичний маршрут, який включено до програми туризму на 2022-2027 роки.