З 1991 року щорічно проводиться  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», підтримана міжнародною спільнотою і спрямована на привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу  активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства. Дата початку та завершення Акції вибрані не випадково: акція стартує 25 листопада у  Міжнародний день боротьби з насильством  щодо жінок та закінчується 10 грудня у Міжнародний день прав людини.

У рамках вищезгаданої Акції традиційно проводяться інформаційні заходи, спрямовані на підвищення обізнаності в питаннях протидії домашньому насильству та прищеплення нетерпимого ставлення до будь-яких проявів насильства. Сухополов’янська сільська рада теж долучається до Всесвітньої акції «16 днів проти насильства», посадовцями сільської ради розроблений  план заходів, відповідно до якого у закладах загальної середньої освіти,   КЗ «Публічна бібліотека», бібліотечних пунктах громади, шкільних бібліотеках будуть організовані тематичні книжкові викладки, виставки матеріалів з питань запобігання насильству в сім’ї: «16 днів проти насильства: що потрібно знати», «Ми різні, але права рівні», «Скажемо насильству НІ!», «Стоп – насильству», «Жінка в сучасному світі»; профілактичні бесіди-роз’яснення, години спілкування  щодо недопущення насильства в сім’ї «Сім’я – простір без  насильства», «Збережи життя – зупини насильство!», «Дитинство без насильства», «Булінг – мовчати не треба», «Твоє життя у твоїх руках»,  «Не мовчи про важливе!». Серед учасників освітнього процесу буде організовано перегляд відеороликів  на тему: «Права та обов’язки дітей», «Життя без насильства», «Насильство. Види насильства. Як себе захистити», «Домашнє насильство» та проведені інформаційно-просвітницькі, профілактичні заходи щодо запобігання  насильству  та експлуатації дітей у цифровому просторі «Моя перша подорож безпечним онлайн-простором», «Моя суперсила – безпека в інтернеті»; конкурс малюнків на тему «Щаслива сім’я – без насильства», Ми проти насильства», створення інформаційних стендів, плакатів «Ми за світ без насильства». У закладах загальної середньої освіти громади для здобувачів освіти  будуть проведені уроки  «Мої права – моє майбутнє».

25 листопада 2021 року в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»  спеціалісти центру соціальних служб Сухополов’янської сільської ради провели круглий стіл на тему «Алгоритм дій в процесі виявлення та реагування на випадки домашнього насильства». В обговоренні взяли участь спеціалісти служби у справах дітей Сухополов’янської сільської ради, Прилуцького бюро правової допомоги Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, сектору ювенальної превенції відділу превенції Прилуцького районного відділу поліції. Уході зустрічі обговорили питання міжвідомчої взаємодії, алгоритму дій та реагування на випадки домашнього насильства в межах законодавчої бази. Особливу увагу приділили соціальній профілактиці. Також на офіційній сторінці Центру соціальних служб сільської ради в соціальній мережі «Фейсбук» розміщене онлайн опитування щодо обізнаності громадськості з питань захисту прав жінок та чоловіків.

Заходи проводяться  з дотриманням  протиепідеміологічних норм відповідно до офіційних рішень та документів, виданих Урядом і МОЗ, які пов’язані з протидією поширення COVID-19.

Сторінка Офісу Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції (https://www.facebook.com/UA.EU.NATO/

Фото без описуФото без опису