З урахуванням численних звернень жителів Сухополов’янської  громади, зокрема жителів Лісовосорочинського  та Колісниківського старостинських округів,  щодо поновлення попереднього графіка руху приміського потягу «Прилуки-Бахмач» Південної залізниці, які  ним користувалися протягом багатьох років. Щоденно  жителі  населених пунктів вищезгаданих старостинських округів курсували даним потягом у м.Прилуки та м.Ічня (на роботу, навчання та за отриманням інших соціально важливих послуг). Із 24.06.2020 року поїзд «Прилуки-Бахмач» змінив свій розклад, якщо раніше він прибував у м.Прилуки  о 07.40, то зараз прибуває о 05.40. Раніше із м.Прилуки він від’їжджав о 16.04, то в даний час вечірнього рейсу із м.Прилуки взагалі немає, що є неприйнятним для населення.

З метою вирішення даного питання Сухополов’янським сільським головою Денисом Росовським від  імені жителів Лісовосорочинського старостинського округу було надіслане письмове звернення на адресу Полтавської дирекції залізничних перевезень щодо важливості відновлення  графіка руху  приміського потягу «Прилуки-Бахмач», який існував до 17.03.2020 року. На даний лист надійшла відповідь від Департаменту  приміських пасажирських перевезень АТ «Українська залізниця» про те, що проводиться  посилений моніторинг проїзду населення.

Були надіслані листи голові Чернігівської обласної державної адміністрації  та на адресу Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства Чернігівської обласної державної адміністрації з вищевказаного питання. Також були звернення до депутатів Чернігівської обласної ради.

І як результат – відновлено на сьогодні  в тестовому режимі додатковий  робочий потяг сполученням «Варварівський – Гребінка», який відправляється у напрямку із Ічні  в місто Прилуки о 6.47 та прибуває  в м.Прилуки о 07.57.

Варто зазначити, що рішенням (другої) позачергової сесії Сухополов’янської сільської ради 8 скликання 24 грудня 2020 року  затверджено Програму компенсаційних виплат  за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним та залізничним транспортом на 2021 рік.

Робота в даному напрямку буде продовжуватися.

Фото без опису