Минув рік від утворення 09 грудня 2020 року на 1 сесії 8 скликання Сухополов’янської сільської ради територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сухополов’янської сільської ради.

Територіальний центр створений для здійснення соціального обслуговування та  надання  соціальних  послуг  жителям  Сухополов’янської сільської територіальної громади, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

Всього на обслуговування в територіальному центрі перебуває 492 підопічних.

На сьогодні у територіальному центрі функціонують два відділення:

-  соціальної допомоги вдома   та

          - стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання.

 В територіальному центрі надаються дві соціальні послуги це «догляд вдома» яку надають 41 соціальний робітник та «стаціонарний догляд»  який здійснюють цілодобово 19 працівників різних професій.

Відповідно до ст. 28 Закону України «Про соціальні послуги»,  який набув чинності з 1 січня 2020 року соціальні послуги надаються отримувачам диференційовано і залежать від доходу громадян,а саме: є платні та безоплатні соціальні послуги.ідділу соціальної підтримки начелення

1.Безоплатно - інвалідам 1 групи та особам, середньомісячний сукупний дохід яких становить менше двох прожиткових мінімумів (3868 грн.)

Станом на 01.12.2021 року прожитковий мінімум для непрацездатних осіб становить 1934 грн.

2.З установленням часткової плати, якщо дохід отримувача перевищує два але не перевищує чотири прожиткових мінімуми, тобто від 3868 грн. до        7736 грн. В цьому випадку особи, які отримують соціальну послугу догляду вдома сплачують 75% від вартості соціальних послуг,  послугу стаціонарного догляду – 80% від середньомісячного сукупного доходу. 

3.Стовідсотково вартість соціальних послуг сплачують особи, середньомісячний сукупний дохід сім’ї  яких перевищує чотири прожиткових мінімуми, а це 7736 грн.

Середньомісячний сукупний дохід отримувача соціальних послуг визначається за попередні шість місяців, що передують місяцю звернення та обраховується відповідно до затвердженої Методики обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї для надання соціальних послуг, яка затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 16.06.2020 рокуцальних ходм доходу.у вдома  № 419.

Тариф на соціальні послуги, розроблений відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року № 428 «Про затвердження Порядку регулювання тарифів на соціальні послуги» та «Методичних рекомендацій щодо розрахунку тарифів на платні соціальні послуги, що надаються територіальним центром».

Для отримання соціальних послуг особа може звернутися з особистою заявою до відділу соціальної підтримки населення Сухополовянської сільської ради за адресою: м. Прилуки, вул. Київська, 220, каб.121 або до територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сухополов’янської сільської ради за адресою: с.Манжосівка,    вул. Героїв війни, 89.

Фото без опису