Сьогодні  роковини з дня загибелі старшого солдата Віктора Івановича Лавренчука  із с.Рудівка (Рудівський старостинський округ), який загинув під час артилерійського обстрілу у районі с.Піски (Донецький аеропорт) на Сході України, виконуючи військовий обов’язок по захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України  8 грудня 2014 року в с.Піски (Ясинуватський район, Донецька область). Віктор Лавренчук  нагороджений відповідно до  Указу Президента України №2702015 від 15 травня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) та  нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).  

Цього дня  батько загиблого Героя  Іван Михайлович Лавренчук разом із представниками Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майором Сергієм Гмирею та головним спеціалістом командування Валентиною Гавриш відвідали Залу Пам'яті в місті Києві, яка розміщена  на території Міністерства оборони України. Вшанування пам'яті Героя-земляка відбулося зранку в день його загибелі шляхом перевертання сторінки Книги пам’яті, оголошення прізвища, ім’я,  по батькові загиблого   та поминальним ударом у дзвін. Від Cухополов’янської громади висловлюємо щирі співчуття родині з приводу загибелі  Віктора Лавренчука та висловлюємо слова  глибокої вдячності,  шани і підтримки  батькам за виховання сина-Героя, який самовіддано, ціною власного життя захищав  рідну Україну.

Щиро дякуємо  керівництву ТОВ «АГРОКІМ» за надання  транспорту  для поїздки.   

Також цього дня педагоги та здобувачі освіти Рудівської  школи, ушановуючи подвиг  Героя, поклали квіти до меморіальної дошки Віктора Лавренчука, розміщеної на фасаді  Рудівської загальноосвітньої школи І-ІІ  ступенів, у якій він навчався.

У цей день староста Рудівського старостинського округу  Ніна Пашук  та завідувач Рудівського сільського клубу  Василь Колоша поклали квіти до  могили загиблого Героя Віктора Лавренчука.

Вічна шана Героям, які ціною власного життя виборювали краще життя для майбутніх поколінь! Слава Україні! Героям Слава!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису