24 грудня відбулася підсумкова 17 сесія 8 скликання  Сухополов’янської сільської ради,  під час якої  були ухвалені  важливі стратегічні документи для громади. Одним з перших питань пленарного засідання був звіт Сухополов’янського сільського голови Дениса Росовського про виконання Програми соціально-економічного розвитку Сухополов’янської сільської ради за 2021 рік. Сільський голова детально зупинився на  кожному з напрямків життєдіяльності  громади: виконанні бюджету громади, залученні податків і зборів у  дохідну його частину та забезпеченні належного фінансування передбачених бюджетом видатків; інвестиційній діяльності та отриманні грантової допомоги,  належному функціонуванні галузей освіти, охорони здоров’я, культури, медицини, соціальному  захисті  населення, підтримці сім?ї, дітей та молоді,  покращенні дорожньої інфраструктури та благоустрою, проведенні капітальних і поточних  ремонтів доріг,  вуличному освітленні, організації перевезень пасажирів на території  громади тощо. Проінформував, що реалізація Програми відбувалася шляхом виконання  20 сільських цільових програм, спрямованих на вироблення системної і комплексної регіональної політики, забезпечення гарантованих державою соціальних стандартів для кожного мешканця територіальної громади. Денис Росовський наголосив на  принципах децентралізації всередині громади, коли виконання запланованого не зосереджується  лише в адміністративному центрі – с.Сухополова, а виконується і у віддалених  населених пунктах.

Депутатський корпус, заслухавши доповідь начальника фінансового відділу сільської ради  Надії  Мусійченко, ухвалив  головний  фінансовий документ – Бюджет Сухополов`янської сільської  територіальної громади на 2022 рік.

З метою перетворення громади на економічно дієву та соціально згуртовану спільноту, територію комфортного проживання, де створено рівні умови для всебічного та гармонійного розвитку жителів громади, заслухавши доповідь першого заступника сільського голови  Андроніки  Тарасенко, депутати затвердили Стратегію розвитку Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2022-2027 роки.

Також була затверджена Програма охорони навколишнього  природного  середовища на 2021-2022 роки (в новій редакції) та  Антикорупційна програма Сухополов’янської сільської ради на 2022-2024 роки, попередньо схвалені на засіданні виконавчого комітету.                      

Пленарне засідання сесії пройшло конструктивно, змістовно та злагоджено.

             Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису