Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1045.

          Згідно даного Порядку  видалення зелених насаджень на території населеного пункту здійснюється за рішенням виконавчого органу сільської ради на підставі ордера . Підставою для прийняття рішення виконавчого комітету є заява юридичної чи фізичної особи про видалення зелених насаджень.

          Виконавчий комітет сільської ради  протягом трьох днів після надходження заяви затверджує склад відповідної  комісії, до складу якої входять представники заявника, виконкому, територіального органу Держекоінспекції, а також інших заінтересованих організацій.

          Комісія у п’ятиденний строк після її затвердження визначає стан зелених насаджень, розташованих на земельній ділянці, і складає акт обстеження тих насаджень, що підлягають видаленню.

        У разі знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев комісія протягом п’яти робочих з’ясовує причину набуття деревами такого стану, про яку зазначається у складеному акті.

       Голова комісії готує у триденний строк проект рішення виконавчого комітету  про видалення зелених насаджень, в якому зазначається дані про кількість зелених насаджень, що підлягають видаленню і що залишаються на земельній ділянці.

Відділ житлово-комунального господарства,

Благоустрою, містобудування та архітектури

Сухополов’янської сільської ради