Як змінилась дорога по селу Охіньки Сухополов'янської ОТГ Прилуцького району? Це одна з локацій капітального ремонту дороги Н-07 Київ - Суми Юнаківка. Протяжність ділянки - 10 км. Підрядна організація, що проводила ремонт, - ТОВ "СП "Автострада". В процесі капітального ремонту дорогу розширено, влаштована нова основа та два шари асфальтобетонного покриття, зроблені пішохідні доріжки, з'їзди до подвір'їв, встановлені засоби організації та безпеки дорожнього руху, нанесена розмітка холодним пластиком, облаштовані місця зупинки транспорту.

Нагадаємо, у Чернігівській області проводяться роботи з капітального ремонту траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Протяжність дороги по території області - майже 143 км. Це шлях, що поєднує південь Чернігівщини з Київщиною та Сумщиною.

Станом на початок 2022 року на понад 100 км дороги вже влаштований верхній шар покриття.

Дорога Н-07 Київ - Суми - Юнаківка оновлюється в рамках державного інвестиційного проєкту "Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ - Суми - Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей) до сучасних технічних вимог".

Дорога була побудована у 1965-1980 роках.

В процесі капітального ремонту приводиться у відповідність до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху. Розбиті бетонні плити та чорнощебеневе покриття замінюється на асфальтобетон. Реконструюються мости, що раніше не відповідали нормам по габаритам та вантажопідйомності.

В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області відремонтовано поточним середнім та капітальним ремонтом 188 кілометрів доріг державного значення. 25 кілометрів відремонтовані за рахунок експлуатаційного утримання (ЛЕМС та суцільний шар асфальтобетону). 26 км відремонтовані за кошти МФО. 18 мостів оновлені в межах поточного середнього ремонту та за кошти експлуатаційного утримання.

За повідомленням Служби

автомобільних доріг у Чернігівській області