15 лютого відбулося спільне засідання виконавчого комітету з постійною комісією з питань фінансів, бюджету, планування економічного і соціального розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства. На розгляд виконкому вносилося  20  питань.

На початку засідання заслухали  звіт директора Центру соціальних служб Сухополов'янської сільської ради Олени Ільїної про роботу за 2021 рік та  ухвалили рішення щодо взяття звіту до відома, а також  щодо продовження роботи по наданню соціальних послуг сім’ям з дітьми та особам, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також проведення  інформаційної кампанії щодо популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та розвитку сімейного патронату і влаштування дітей.

Заслухавши доповідь начальника фінансового відділу сільської ради Надії Мусійченко, члени виконкому схвалили проект змін до рішення сімнадцятої сесії восьмого скликання Сухополов’янської сільської ради від 24.12.2021 року «Про бюджет Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2022 рік», зокрема щодо спрямування коштів на фінансування Програми благоустрою населених пунктів Сухополов'янської сільської ради на 2022-2027 роки та  Програми підтримки діяльності 12 ДПРЧ (м. Прилуки) 3 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області на 2022 рік, а також на  поточний ремонт даху Заїздського будинку культури  КЗ «Центр культури та дозвілля» та ін.

Під час засідання виконавчого комітету були ухвалені рішення соціального спрямування, а саме: «Про виплати учасникам бойових дій в Афганістані та на території інших держав», «Про затвердження складу опікунської ради при виконавчому комітеті Сухополов’янської сільської ради», «Про затвердження складу Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі,  протидії торгівлі людьми, профілактики соціально – небезпечних хвороб та формуванню здорового способу життя».

З метою поліпшення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та забезпечення соціальних гарантій, встановлених законодавством, та заслухавши доповідь начальника відділу соціальної підтримки населення  сільської ради Наталії Музиченко, члени виконавчого комітету ухвалили рішення щодо створення служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, порушення зору, інтелектуальні та психічні порушення, та інших маломобільних груп населення «Соціальне таксі» Сухополов’янської сільської ради, а також затвердили відповідне Положення про службу.

З метою забезпечення благоустрою населених пунктів та здійснення контролю за видаленням зелених насаджень  на території  громади   було ухвалено рішення щодо надання дозволу щодо видалення зелених насаджень на території Лісовосорочинського  старостинського округу  та адміністративного центру  сільської ради.      

Окрім вищезгаданих питань, була також схвалена  Програма проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки кадастровий номер 7424185000:05:000:0744 на території Малківського старостинського округу №10 Сухополов’янської сільської ради.

Також на засіданні виконкому були  розглянуті питання щодо  надання дозволів та виділення коштів на матеріальну допомогу жителям територіальної громади.

Члени виконавчого комітету та депутатської комісії працювали конструктивно та злагоджено.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису