Сьогодні, 9 травня – 77-а річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього дня керівництво  Сухополов’янської сільської ради  та голова первинної ветеранської організації адміністративного центру громади с.Сухополова  Петро Середа  привітали  ветерана Другої світової війни Михайла Михайловича Галіча, жителя с.Полова, та передали йому матеріальну допомогу і смаколики від сільської ради, керівників ТОВ «Прилуцький хлібодар» Миколи Супруненка та ПрАТ «Прилуцький хлібозавод» Людмили Супруненко. До речі, Михайлу Михайловичу вже повних 95 років! Гості спілкувалися з Михайлом Михайловичем, якому  була приємна, як увага, так і можливість поринути у спогади воєнних днів, згадати  про осколкове поранення ноги, подальше перебування в госпіталі, перемогу і  щасливе повернення додому, а також не оминули увагою трагічні події та загибель кращих дочок і синів незалежної України, котрі стали на захист держави під час повномасштабного вторгнення російської федерації  в Україну. Не менш зворушливим був перегляд сімейних фото ветерана та фотокарток з часів війни з бойовим товаришем. Під час дружнього  і по родинному  теплого спілкування усі присутні бажали ветерану  міцного здоров’я та довгих років життя.  

Варто згадати, що Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом, а українська земля була одним з основних полів битви у цій війні. Ціною перемоги стали надзвичайні втрати упродовж 1939–1945 років – українців та представників інших національностей, які проживали на нашій землі. Тоді загинуло понад вісім мільйонів українців – воїнів та мирних жителів. Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – мир. Очевидними є паралелі між подіями Другої світової війни і російсько- української війни початку ХХІ століття. Зараз, як і в роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним агресором. Як і у середині минулого століття ми захищаємо свою землю і свою Вітчизну від окупанта, що дає нам додаткових сил і право на відчайдушний спротив. Перемога у цій війні означає для нас вільне життя у своєму власному домі. Ми ніколи не були загарбниками як нацисти чи рашисти, тому правда і сила на нашому боці. 

 Як  9 травня, так і події сьогодення  є нагадуванням про те, що немає більшої цінності, ніж жити на мирній  землі. Все буде Україна! Переможемо разом!