З метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення 28 липня 2022 року, в День Хрещення Київської Русі-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, князя Київського Володимира Великого,   вперше відзначаємо День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року.

           Cухополов’янська громада долучилася  до відзначення  Дня Української Державності. 28 липня в адміністративному центрі громади – с. Сухополова відбулися урочистості за участю керівництва громади, посадовців  та депутатів сільської ради, членів виконавчого комітету, місцевих жителів, під час яких увага була закцентована на  історії творення  української державності, багатомільйонного народу зі своєю мовою, традиціями, звичаями, культурою. Захід розпочався з церемонії  урочистого підняття Державного Прапора України за участі воїна ЗСУ, заступника командира роти Олексія Плечуна   та сина загиблого захисника та нескореного Героя України, уродженця с.Рудівка Віктора Лавренчука – Дениса Лавренчука.

  Cухополов’янський сільський  голова  Денис Росовський у своєму виступі привітав зі святом, наголосивши на тому, що  День Української Державності  на сьогодні відзначаємо у період, коли вже  8 років триває війна на Сході країни, а також у час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. Звернув увагу присутніх на необхідності зберігати світлу пам’ять про  всіх військовослужбовців, які боронили Україну, її суверенітет і незалежність, віддаючи найцінніше – своє життя за краще майбутнє для наступних поколінь, серед яких були і представники Сухополовянської громади: Віктор Лавренчук (с.Рудівка), Анатолій Потієнко (с.Боршна), Сергій Безгубченко (с.Сухополова), Богдан Назаренко (с.Валки), Ангеліна Євдокімова (с.Колісники), Ярослав Кравченко (с.Густиня),   

Ушановуючи пам'ять загиблого учасника антитерористичної операції/операції об’єднаних сил Сергія Безгубченка (с.Сухополова), очільник громади Денис Росовський та представники депутатського корпусу Сухополов’янської сільської ради поклали квіти до  його пам’ятної дошки, розміщеної на фасаді Сухополов’янської школи. Усі присутні вшанували  хвилиною мовчання  світлу пам'ять, громадянську відвагу та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту територіальної цілісності України, та безневинних мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Цього дня на території  старостинських округів відбулося покладання квітів  старостами та працівниками сільської ради до  могил учасників бойових дій  Віктора Лавренчука (с.Рудівка), Анатолія Потієнка (с.Боршна), Богдана Назаренка (с.Валки) та Ангеліни Євдокімової (с.Колісники). 

Працівниками КЗ «Публічна бібліотека» сільської ради та сільських бібліотек-філій підготовлені книжково-ілюстративні виставки, викладки літератури, де з пошаною згадуються видатні діячі українського державотворення, борці за незалежність України від давнини до сьогодення, – всі, хто будував і будує Українську державність.

У стаціонарному відділенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) сільської ради до Дня Української Державності за участі Заїздської сільської бібліотеки-філії  проведена патріотична година «Хай святиться ім'я твоє, Україно!», під час якої мешканці закладу мали можливість переглянути книжкову викладку «Православна моя Україна!», на якій представлена література, що розповідає про історичний шлях української державності, про державні символи і культуру України.

  Головна і найвища цінність української держави – це її народ, єдиний у своєму прагненні жити у вільній, незалежній та соборній  Україні,  який демонструє  відчайдушну згуртованість та готовність давати гідну  відсіч  ворогу. Україна –  сильна і непереможна. Віримо в стійкість та відважність наших захисників та захисниць. Перемоги усім нам, миру, стабільності, відродження, многая літа нашій державі і кожному її громадянину. Слава Україні! Героям Слава!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису