21 листопада відповідно до  Указу Президента України  від 13 листопада 2014 року в Україні  відзначається  День  Гідності та Свободи.  Від самого початку заснування Дня Гідності та Свободи у 2014 році українці відзначають цю дату в умовах війни. Бойові дії йшли на Сході, саме там українська армія захищала найвищі цінності, відстоювані на Майданах, саме там ризик втрати цих цінностей усвідомлювався з особливою гостротою. У лютому цього року полем битви за свободу нації та незалежність стала вся Україна. Повномасштабна агресія росії проти України перетворила нашу державу на своєрідний Майдан з його базовими принципами самоорганізації, консолідації, взаємодопомоги та безстрашності. Війна змусила нас активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, що їх чітко та відкрито задекларували Майдани. Революція Гідності об’єднала  свідомих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Не згасне пам’ять про Героїв, які загинули за цілісність, гідність і свободу нашої держави. У лавах ЗСУ б’ються сьогодні й майданівці. Чимало з тих, хто пройшов вогонь Майдану, на жаль, загинули, захищаючи Донецьк, Маріуполь, Київ, Харків, Чернігів, інші українські міста і села…

Пам’ятаємо поіменно  кожного та кожну – кращих синів та дочок  Сухополовянської об’єднаної територіальної громади, які  ціною власного життя виборювали  краще майбутнє  для наступних поколінь незалежної  України,  взявши участь  в антитерористичній операції/операції об’єднаних сил, у забезпеченні національної безпеки і оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії російської федерації на території України: Сергія Безгубченка (с.Сухополова); Віктора Лавренчука (с.Рудівка), Анатолія Потієнка (с.Боршна), Ангеліну Євдокімову (с.Колісники), Богдана Назаренка (с.Боршна),  Ярослава Кравченка (с.Густиня), Івана Мащенка (с.Колісники), Вадима Макуху (с.Малківка),  Сергія Лозового (с.Дідівці), Олександра  Васильєва (с.Миколаївка), Сергія Коробейника (с.Боршна), Олександра Сердюка (с.Охіньки).

Сьогодні, 21 листопада, у Сухополовянському ліцеї була проведена патріотична година, підготовлена працівниками комунального закладу «Публічна бібліотека» сільської ради, приурочена до Дня Гідності та Свободи під гаслом  «Україна-територія Гідності та Свободи» за участі секретаря сільської ради Ольги Євтушенко, депутатів, посадовців  сільської ради, педагогічного та учнівського колективів ліцею. Учасники заходу, а особливо представники підростаючого покоління, мали змогу почути спогади про ті непрості і трагічні дні на Майдані, а також  поспілкуватися з депутатом Сухополовянської сільської ради, активним учасником подій на Майдані Віктором Погуляєм, після чого кожен з присутніх мав змогу послухати тематичні патріотичні пісні  під гітару у його виконанні. Хвилиною мовчання присутні вшанували  вічну пам’ять Героїв Небесної Сотні та  тих, хто віддав своє життя за право жити у вільній, незалежній та європейській державі.

Ушановуючи та віддаючи шану нашим Героям, за участю посадовців, депутатів, педагогічних та учнівських колективів Рудівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, Сухополовянського ліцею та його філії в с.Погреби були покладені квіти  до розміщених на фасадах шкіл меморіальних  дошок Віктора Лавренчука (с.Рудівка), Сергія Безгубченка (с.Сухополова) та  Олександра  Васильєва (с.Погреби).

До Дня Гідності та Свободи були підготовлені тематичні книжкові виставки-перегляди, огляди літератури  у комунальному закладі «Публічна бібліотека»,   сільських бібліотеках-філіалах громади, а в закладах загальної середньої освіти громади з метою національно-патріотичного виховання були проведені  уроки мужності, виховні години та флешмоби  на сторінках соціальних мереж. 

Цього дня по населених пунктах старостинських округів громади за участю старост, посадовців та місцевих жителів  були покладені квіти до пам’ятників, пам’ятних знаків,  та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, пам’ятників та місць поховань загиблих військовослужбовців -  учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та учасників заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії російської федерації на території України.

  Низько вклоняємось  перед величчю їх Подвигу. Висловлюємо слова  глибокої вдячності,  шани і підтримки  батькам за виховання Героїв!

Свобода та Гідність були тими цінностями, за які виходили і гинули люди на Майдані. Свободу та гідність сьогодні захищають і проявляють українські воїни та цивільні громадяни. Віримо, що переможний дух – дух Свободи, ті чесноти та цінності, які загартовувалися на Майданах, приведуть Україну до Перемоги. Пам’ять про подвиги захисників назавжди залишиться в  наших серцях. Вічна пам'ять загиблим! Світла пам'ять Героям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису