21 листопада  2022 року, у День Гідності та Свободи,   очільник  Сухополов’янської територіальної  громади Денис Росовський,  заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Ромашко, керуючий справами виконавчого комітету Валентина Харченко, начальник відділу організаційно-кадрової роботи та з питань цивільного захисту  Валерій Петренко та староста Охіньківського  старостинського округу Володимир Маснуха разом із рідними, близькими та односельцями  провели в останню дорогу Героя нашої громади – Олександра Сердюка  (с. Охіньки), старшого солдата, старшого механіка-водія 9-ї роти оперативного призначення 3-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України, життя якого обірвалося на передовій 10 листопада 2022 року внаслідок отриманих поранень несумісних з життям поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області.

Народився Сердюк Олександр Володимирович  13 вересня 1981 року в м.Прилуки. Незабаром сім’я переїхала  в  рідне село матері с.Охіньки, де у 1999 році він закінчив Охіньківську загальноосвітню школу. Олександр був дуже щирим, добрим, комунікабельним, уважним, з відкритою душею і серцем, сповненим  любові до всіх. Після школи вступив до Київського залізничного коледжу, одруження, народження доньки Світлани  та сина Максима. Потім працював у  ливарних цехах  заводу «Пожмашина» смт. Ладан, у м. Кривий Ріг, у м.Київ. Деякий час працював  у СТОВ «Дружба Нова». Влітку 2022 року Олександр був призваний Голосіївським військкоматом  м.Києва на військову службу. До останнього беріг материнське серце, але… далі  м.Бахмут ( Донеччина) і поранення несумісне з  життям. Олександр загинув під мінометним вогнем ворога,  намагаючись забрати двох вже загиблих побратимів. Поховали  воїна на кладовищі у селі Охіньки. Непоправна втрата  для рідних, нашої громади,  України… Ще одна втрата, ще одного з кращих синів України.

Виконавчий комітет сільської ради, депутатський корпус Сухополов’янської ОТГ висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Захисника України! Щиро поділяємо горе сім’ї та схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічна пам’ять і слава українському Герою, який захищав Батьківщину та кожного з нас! Світла пам’ять та безмежна вдячність за вірність Батьківщині навіки залишиться у наших серцях. Ніколи не пробачимо ворогу жодне втрачене життя!

Висловлюємо слова вдячності за підтримку, небайдужість та фінансову допомогу в організації похорону нашого Героя СТОВ «Дружба - Нова» та  ТОВ «Пауер Корн Трейд».  Тільки разом ми – сила!

Фото без опису

Фото без опису