Кожна з територіальних громад України у протистоянні наджорстокому російському агресору під час широкомасштабного вторгнення рф на територію  нашої держави має своїх янголів-охоронців – загиблих Героїв, вшанування   пам’яті  про яких  є  нашим спільним обов’язком.     Напередодні великого державного свята Дня  Соборності України, яке цьогоріч відзначаємо під гаслом  «Україна Соборна. Разом до Перемоги!», 20 січня 2023 року, біля приміщення Валківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів в с. Валки (Валківський старостинський округ) відбулося урочисте  відкриття меморіальної дошки  на честь мужнього  воїна, справжнього патріота, захисника України, командира відділення кулеметників 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького, уродженця села Боршна (Валківський старостат) Сухополов’янської громади – Сергія Коробейника, який трагічно загинув 31 жовтня 2022 року під час обстрілу противника зі сторони збройних сил російської федерації на околиці н.п. Курдюмівка Донецької області, захищаючи  мирне майбутнє,  відстоюючи суверенітет, соборність та територіальну цілісність України.  

 Вшанування  та увіковічнення пам'яті Героя  відбулося за участі  Сухополов’янського сільського голови  Дениса Росовського, старости Валківського старостинського округу  Антоніни Нестеренко,  посадовців сільської ради,  представників депутатського корпусу, керівників установ та організацій, педагогічного колективу школи, рідних, друзів та односельців  Сергія Коробейника.

Очільник Сухополов’янської територіальної громади Денис Росовський  зазначив, що у ці надзвичайно складні дні випробувань для нашої держави  та українського народу на витривалість, усвідомлюємо  надвисоку ціну соборності та незалежності  України – незліченну кількість відданих життів  захисників і захисниць України, які, ризикуючи собою, демонструючи   відчайдушну згуртованість, готовність давати гідну  відсіч  ворогу, щодня наближають перемогу над російським агресором. Висловив щирі слова  співчуття батькам та рідним  Героя, подякувавши за виховання справжнього та гідного сина України. Наголосив, що Сухополов’янська громада  постійно  підтримувала і буде надалі підтримувати родини  загиблих Героїв громади та вручив матеріальну допомогу сім’ї загиблого.

Право відкрити меморіальну дошку надали батьку   Олексію Коробейнику та племінниці Анастасії Юрик. Дуже щирими  і щемливими були слова про  Героя  від сестри Сергія Коробейника Марини Коробейник.

Начальник відділення забезпечення Прилуцького районного  територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Сергій Гмиря висловив слова  співчуття та подяки батькам за гідне виховання сина.

Настоятель Свято-Михайлівської церкви (с.Валки) отець Віталій провів освячення меморіальної дошки Сергія Коробейника, а також відкритої 06.12.2022 року меморіальної дошки загиблого прикордонника Богдана Назаренка (загинув 14.03.2022 року від кулі снайпера, виконуючи  бойове завдання з оборони стратегічної висоти на околиці Чернігова).

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Сергія Коробейника  та  загиблих Героїв  під час  російсько-української війни, після чого у знак шани і вдячності усі  присутні мали змогу покласти квіти до його  меморіальної дошки.

       Сергій Коробейник народився 05 січня 1972 року, закінчив Валківську школу, потім Прилуцьку автошколу, після чого пішов працювати в колгоспі «Перемога» (с.Валки). У 1990 році був призваний до лав Збройних сил України. У 1993 році після служби працював зварювальником на Нікелеєвому заводі  (м.Норильськ Красноярського краю). У 2010 році Сергій Коробейник повернувся в Україну.   Він усім серцем любив своє рідне село, Україну,   і тому  23 лютого 2015 року,  не вагаючись, пішов добровольцем  на службу до Збройних сил України, взяв участь в АТО/ООС,  захищаючи  Східні кордони нашої держави від цинічного та жорстокого російського агресора. За 7 років  він побував  у багатьох гарячих  населених пунктах (Луганськ, Донецьк, Слов’янськ, Іловайськ, Ізюм, Азовськ, Щастя, Бахмут, Авдіївка, Піски, Костянтинівка,  Зайцеве,   Курдюмівка …) де велися активні бойові дії.   31 жовтня  2022 року перестало битися його серце… Йому було лише 50. У пам’яті рідних, друзів і колег Сергій назавжди  залишиться щирим, чесним, сміливим, енергійним, життєрадісним, компанійським... Непоправна втрата не лише для рідних та нашої громади, а й усієї України. Ще одна втрата, ще одного з кращих синів України.          

              Висловлюємо слова вдячності за співпрацю та  сприяння  у  виготовленні меморіальної дошки  нашого Героя громадській організації «Патріот Прилуки» в особі Олександра Дуденка.

   Дякуємо кожному та кожній за єдність, віру, силу духу, відданість та патріотизм, який тримає нашу Батьківщину! Доземний уклін та шана кожному, хто поклав своє життя за свободу і любов до рідної землі.

 Україна обов’язково переможе і настане переможний мир!  Ніколи не пробачимо ворогу жодне втрачене життя! Пам’ятаймо про них! Вічна пам’ять Герою, захиснику України!

    ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису