31 березня відбулося спільне засідання виконавчого комітету з постійною комісією з питань фінансів, бюджету, планування економічного і соціального розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства, під час якого було розглянуто  23  питання.З метою підвищення рівня фінансової спроможності бюджету, заслухавши доповідь начальника фінансового відділу Надії Мусійченко,  члени виконавчого комітету затвердили План заходів щодо збалансування бюджету  Сухополов’янської сільської територіальної громади у 2023 році в процесі його виконання, а також  схвалили  проект змін до рішення двадцять шостої (позачергової) сесії восьмого скликання Сухополов’янської сільської ради від 21.12.2022 року «Про бюджет Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2023 рік» (зокрема щодо придбання спеціальної техніки для виконання завдань з благоустрою населених пунктів Сухополов’янської сільської ради: трактора, причепа до трактора, косарки молоткової, 2 подрібнювачів гілок, захвата для гілок до причепа, гідравлічного дискового обрізувача дерев навісного на трактор; на придбання воріт, огорожі, будівельних матеріалів на облаштування кладовищ в селах: Сухополова, Боршна, і Білорічиця та зупинки в с. Сухополова; на виготовлення ПКД на будівництво кладовища за межами с. Сухополова; на капітальний ремонт автомобільної дороги комунальної власності  по вул. І Мазепи в с. Заїзд; на поточний ремонт будівлі філії Сухополов’янського  ліцею в с. Погреби; придбання вікон в Сухополов’янський ліцей, Замістянську гімназію та спортивну залу Охіньківської  ЗОШ І-ІІІ ступенів та ін.).

З нагоди 37-річниці Чорнобильської катастрофи  члени виконавчого комітету ухвалили рішення щодо виплати  грошової допомоги в розмірі 1 тис.грн. 60 ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС I-II категорії та вдовам померлих учасників ліквідації наслідків аварії.

 Члени  виконкому заслухали доповідь начальника відділу  соціальної підтримки населення сільської ради Наталії Музиченко про організацію роботи з внутрішньо переміщеними особами в Сухополов’янській сільській раді в умовах воєнного стану за 2022 рік,  яка проінформувала  про те, що одним із пріоритетних напрямків роботи відділу є надання соціальних послуг адміністративного характеру внутрішньо переміщеним особам. У 2022 році на території сільської ради зареєстровано 767 внутрішньо переміщених осіб.  Станом на 15 березня 2023 року проживає 194 особи. З 24 березня 2022 року найбільше було переміщених з міста Чернігів, м. Київ та Київської області,  з м. Харків та Харківської  області, з м. Херсон та Херсонської області, з міста Суми, Донецької та Луганської областей. У період з лютого по травень 2022 року найбільше ВПО проживало на території Дідовецького, Замостянського, Білорічицького старостинських округів та на території с. Сухополова. До відділу соціальної підтримки внутрішньо переміщені особи зверталися за оформленням статусу ВПО, за оформленням державних соціальних допомог, на які зазначені особи мають право, за отриманням гуманітарної допомоги. Для підтримки ВПО сільська рада формувала та робила заявки до Запорізького благодійного фонду «Єдність за майбутнє» в рамках проєкту багатоцільової матеріальної допомоги (заявки були надані стосовно 59 ВПО).

22 березня 2022 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 р. № 331 «Про затвердження Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні». З 20 березня 2022 року запроваджено компенсацію витрат на оплату комунальних послуг тим родинам, які безкоштовно прихистили у себе переселенців. Розмір компенсації становив до 1 жовтня 2022 року близько 450 грн на місяць (14,77 грн на день) за кожного, кого прихистили. З 1 жовтня розмір компенсації становить 30 грн. 1 день за 1 особу. Зареєстровано 36 звернень власників домогосподарств, які прихистили 115 ВПО. До 1 вересня 2022 року виплати власникам житла були з державного бюджету, а з 1 вересня виплати проводить Товариство Червоного Хреста України.

Двом  особам з числа ВПО надавалася соціальна послуга «стаціонарного догляду», 2 сім’ї ВПО перебували на соціальному супроводі спеціалістів центру соціальних служб.

Внутрішньо перемішені особи з перших днів повномасштабного вторгнення  росії на територію України потребували гуманітарної допомоги продуктами харчування, засобами гігієни, одягом,  товарами першої необхідності. Завдяки злагодженій роботі спеціалістів сільської ради, працівників центру соціальних служб, територіального центру,  старост старостинських округів, всі потребуючі внутрішньо переміщені особи отримували гуманітарну допомогу, яка надходила до сільської ради. Значну підтримку і допомогу внутрішньо переміщеним особам надавала Прилуцька військова адміністрація у вигляді продуктів харчування, дитячого харчування та дитячих підгузків, засобів гігієни та одягу. Внутрішньо переміщені особи з перших днів проживання на території сільської ради і по сьогоднішній день отримували і отримують допомогу від Прилуцької міжрайонної організації Товариства Червоного Хреста України. Червоний Хрест надавав допомогу продуктами харчування, засобами гігієни, дитячим харчуванням та дитячими підгузками, дитячим та дорослим одягом та взуттям, матрасами, подушками, ковдрами, постільною білизною, посудом. Гуманітарну допомогу внутрішньо переміщені особи отримували у березні  від ТОВ «МХП-АГРО-С»  м’ясо птиці; від  ПрАТ «Ічнянський завод сухого молока і масла» отримували вершкове  масло та згущене молоко. В серпні 2022 року в рамках Всесвітньої продовольчої програми (WFP) ООН за сприяння БО «Чернігівська МЕРЕЖА»  сільська рада отримала продовольчі набори, які теж були надані внутрішньо переміщеним особам. Крім цього, за підтримки суб’єктів господарювання  3 внутрішньо переміщеним родинам було завезено  безкоштовно дрова для опалення житлових будинків. Сільська рада не стоїть осторонь  проблем внутрішньо переміщених осіб. Всі питання вирішуються вчасно та відповідно до потреб даної категорії. Члени виконкому взяли   вищезазначену  інформацію взяли до відома та ухвалили відповідне рішення щодо  продовження відділом соціальної підтримки населення, центром  соціальних служб, територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  забезпечення  на території сільської ради   реалізації державної політики у сфері соціального захисту внутрішньо переміщених осіб; організації надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам; проведення інформаційної роботи в  громаді щодо прав та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб;  формування потреби внутрішньо переміщених осіб у гуманітарній допомозі та надсилання заявок до громадських організацій.

З метою організації місць поховань, забезпечення виконання будівельних робіт по створенню та облаштуванню кладовища, створення сприятливих умов для його утримання у ході засідання виконкому  була схвалена  Програма будівництва кладовища за межами села Сухополова Сухополов’янської сільської ради на  2023-2024 роки. Також члени виконкому схвалили  відновлення фінансування Програми соціального захисту та соціального забезпечення окремих категорій громадян Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки (в новій редакції) та  внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2022 – 2024 роки; Програми ремонту та утримання вулиць та доріг комунальної власності Сухополов’янської сільської ради на  2022 -2027 роки (в новій редакції) та Програми благоустрою населених пунктів Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки (в новій редакції).

    З метою забезпечення благоустрою населених пунктів та здійснення контролю за видаленням зелених насаджень  громади члени виконкому надали дозвіл на видалення зелених насаджень на території Дідовецького  та Заїздського  старостинських округів.

Також на засіданні були розглянуті й інші поточні питання, зокрема щодо надання дозволів, прийняття майна на баланс, присвоєння поштової адреси  та інші поточні питання.

Члени виконавчого комітету та депутатської комісії працювали конструктивно та злагоджено.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису