26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася одна з  найбільших катастроф техногенного характеру в історії людства. Кожного року цього дня  низько схиляємо голови і вшановуємо  мужніх, героїчних та самовідданих людей, які працюючи в зоні радіаційного лиха, ціною власного життя, здоров’я локалізували аварію та врятували країну від радіаційного забруднення.

Сьогодні біля пам’ятного знаку  ліквідаторам аварії на ЧАЕС в с.Манжосівка  (Дідовецький старостат) відбувся мітинг-реквієм за участю першого заступника голови Прилуцької районної державної  адміністрації Олега Савлучинського, заступника голови Прилуцької районної державної адміністрації Олесі Кісленко, сільського голови Дениса Росовського, секретаря сільської ради Ольги Євтушенко, старости Дідовецького старостинського округу  Ірини Шуляк, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, їх вдів та працівників бюджетних установ старостату. Усі присутні поклали квіти до пам’ятного знаку  та вшанували хвилиною мовчання загиблих.

У с.Білорічиця  за участю старости  Білорічицького  старостату Валерія Коваленка, працівників бюджетних установ,  здобувачів освіти  та місцевих жителів  відбулося покладання квітів до   пам’ятного знаку  ліквідаторам  аварії на ЧАЕС (Білорічицький старостат).

Цього дня  педагогічний  та учнівські колективи закладів загальної середньої освіти громади  долучилися до вшанування  ліквідаторів  аварії Чорнобильської катастрофи шляхом проведення  презентацій, виховних уроків мужності за участю ліквідаторів,  годин роздумів, бесід: «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі», підготовки виставок малюнків на тему «Чорнобиль не має минулого часу», тематичних виставок  у шкільних бібліотеках «Чорнобиль – трагедія, пам'ять, подвиг»,  а також  тематичних полиць, з яких учні дізналися про загальні відомості аварії на ЧАЕС та ліквідації її наслідків, познайомилися з творчістю всесвітньо відомого фотокореспондента Ігоря Костіна, який одним з перших зробив фото зруйнованого реактора і завдяки знімкам якого  ліквідатори могли працювати у найнебезпечнішому секторі після того, як вийшли з ладу роботи-машини.

            У Заїздському Будинку культури  був проведений захід на тему «Біль і пам'ять Чорнобиля», у якому взяли участь учні Заїздської ЗОШ І-ІІ ст., працівники установ Заїздського старостинського округу, ліквідатор аварії на ЧАЕС Рябовол Василь Михайлович та вчитель Заїздської ЗОШ І-ІІ ст. Федоренко Наталія Миколаївна, яка проживала в Чорнобильській зоні під час аварії.

            Працівниками КЗ «Публічна бібліотека», бібліотек-філіалів  громади підготовлена  година-спомин «Терновий вінок Чорнобиля»  та тематичні книжкові виставки «Чорнобиль! Його забути не дозволяє майбутнє», Чорнобиль…Трагедія…Пам’ять..».

З нагоди 37-річниці Чорнобильської катастрофи, відповідно до Програми соціального захисту та соціального забезпечення окремих категорій громадян Сухополов’янської сільської ради  на 2022-2027 роки 60 ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС I-II категорії та вдів померлих учасників ліквідації наслідків аварії отримали  матеріальну допомогу  на загальну суму 60 тис.грн. (по 1 тис.грн. ).

        Щиро  бажаємо кожному ліквідатору аварії на ЧАЕС та їх родинам  міцного здоров’я, мирного неба, життєвої енергії, достатку і злагоди. Пам'ятаємо Ваш Подвиг! Низький уклін за Вашу мужність!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису